Gemeente Abcoude


Bodemkwaliteit Stationsgebied geschikt voor toekomstig gebruik

De provincie Utrecht heeft in een brief aan de gemeente laten weten dat de huidige bodemkwaliteit van het Stationsgebied geschikt is voor het toekomstig gebruik (wonen en bedrijven). De provincie kwam tot die conclusie naar aanleiding van een uitgebreid onderzoek dat de gemeente door Grontmij heeft laten doen.

De gemeente Abcoude heeft deze historische inventarisatie en bodemonderzoek in het de Stationsgebied uit laten voeren naar aanleiding van vragen die de provincie had over activiteiten die in het verleden op de locatie hebben plaatsgevonden in relatie tot de bodemkwaliteit.

Uit het bodemonderzoek kwam voren dat de huidige bodemkwaliteit geschikt is voor de beoogde bestemming. Slechts op een klein gedeelte van het terrein bevinden zich nog resten van een deel van een puinpad. De conclusie van de provincie komt dus overeen met die in het rapport.

Er zijn dus geen belemmeringen vanwege de bodemkwaliteit voor de ontwikkeling van het stationsgebied. In ieder geval betekent dit dat er geen vertraging zal optreden bij de realisatie van het stationsgebied vanwege de bodemkwaliteit.


---

8 december 2005
Gemeentegids 2005/2006
Burgerjaarverslag 2004
Digitale nieuwsbrief
Connectcar

© 2005 Gemeente Abcoude. Disclaimer