Ingezonden persbericht


persbericht

kunst en cultuur / muziek/ media

7 december 2005

John Lennon-dag op kink fm

Hilversum, 7 december 2005

Het alternatieve radiostation Kink FM besteedt op donderdag 8 december zeer uitgebreid aandacht aan de muziek van John Lennon. Acht december is een historische datum voor Beatles liefhebbers: op deze dag is het 25 jaar geleden dat John Lennon is vermoord.

Kink FM is het enige radiostation dat zijn muziek dagelijks draait, en voelt zich derhalve schatplichtig aan deze herinnering.

Het station zal de hele dag muziek van Lennon's hand draaien, en tevens voorzien van de nodige informatie. Initiatiefnemer Flip van der Enden: "Je wilt niet weten hoeveel bands van nu voorzien zijn van een behoorlijke dosis Lennon; het is niet meer dan gepast om hem een hele dag toe te bedelen, waarin we niet alleen zijn muziek draaien, maar ook iets vertellen over zijn beweegredenen".

Flip van der Enden was in de jaren 80 en 90 muzieksamensteller bij de VARA en de VPRO, en werkt nu voor Kink FM. Van der Enden behoort tot de grootste Beatles-verzamelaars van Nederland.

KINK FM zendt 24 uur per dag alternatieve popmuziek uit. De zender is in heel Nederland via de kabel, internet en satelliet (digitaal) te beluisteren. Check http://www.kinkfm.com voor kabelfrequenties of bel 0900-3001900.