Politie Groningen

Persberichten zaterdag 3 december 2005

Provincie Groningen 03-12-2005 -

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Lauwersoog, Marneweg: aantal geregistreerde voertuigen: 300, aantal overtredingen: 36, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.
Niezijl, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1130, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Aduard, Heerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 394, aantal overtredingen: 25, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen: rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed De politie heeft vrijdagnacht op de Prinsesseweg een 52-jarige automobilist uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed, nadat hij de alcoholcontrole op de Zonnelaan probeerde te ontlopen. Op de Prinsesseweg kon alsnog een blaastest worden afgenomen. Omdat hij te veel alcohol in zijn bloed had, werd hij ingerekend. Op het politiebureau bleek dat hij 1,35 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de Stadjer werd ingevorderd. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van zes uren en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man aangehouden voor huiselijk geweld
Een 35-jarige man uit Groningen is vrijdagnacht op de Vismarkt aangehouden voor mishandeling. Agenten kregen een melding dat een vrouw werd mishandeld door haar ex-vriend. Toen de Stadjer de agenten zag, ging hij er vandoor. Na een korte achtervolging werd hij ingerekend door de agenten. Het 27-jarige slachtoffer uit Groningen is met verwondingen aan haar gezicht naar een ziekenhuis gebracht. De verdachte is ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man aangehouden voor rijden onder invloed
De politie heeft vrijdagnacht op de Rijksweg een 41-jarige automobilist uit Farmsum aangehouden voor rijden onder invloed. De man slingerde behoorlijk en dit werd gezien door agenten. Zij gaven hem een stopteken en een blaastest wees uit dat hij had gedronken. Op het politiebureau bleek dat hij 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van zes uren en de politie maakt proces-verbaal op.

Aduard: autogordelcontrole
De politie heeft vrijdagmiddag in Aduard, Den Ham, Zuidhorn en Grijpskerk automobilisten gecontroleerd op het dragen van hun autogordel. In totaal werden 121 automobilisten gecontroleerd. Twee automobilisten kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.

Leek: politie houdt inbreker aan
De politie heeft vrijdagnacht op Nienoord een 41-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraak en diefstal. Een 49-jarige man uit Leek had de politie gebeld nadat hij een inbreker in een kantine van een sportvereniging aan het Nienoord had overlopen. Toen agenten arriveerden was de man gevlogen, maar dankzij het opgegeven signalement konden de agenten de verdachte inrekenen. Bij zijn aanhouding had hij divers snoepgoed en een mes bij zich. Volgens eigen zeggen had hij het snoepgoed uit de kantine gestolen. Het snoepgoed en het mes zijn inbeslaggenomen en de politie maakt proces-verbaal op.

Kornhorn: alcomobilist aangehouden tijdens alcoholcontrole De politie heeft vrijdagavond op de Provincialeweg in Kornhorn een 53-jarige automobilist uit Ureterp aangehouden voor rijden onder invloed. Tijdens een alcoholcontrole liep de man tegen de lamp. Een blaastest wees uit dat hij alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd 1,25 promille alcohol in zijn bloed vastgesteld. Hij kreeg een rijverbod van zes uren en de politie maakt proces-verbaal op. De politie controleerde vrijdagavond op de Provincialeweg in totaal 114 automobilisten op het rijden onder invloed. Naast de man uit Ureterp liep ook een 32-jarige automobilist uit Opende tegen de lamp. Op het politiebureau bleek dat hij 0,8 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor mocht hij het politiebureau weer verlaten, met een proces-verbaal op zak.

Harkstede: politie treft 118 kilo illegaal vuurwerk aan Het interregionale vuurwerkteam van Groningen, Drenthe en Fryslan heeft vrijdagmiddag in de woning van een 20-jarige man uit Harkstede 118 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen, waarvan 19 kilo vuurwerk als zeer gevaarlijk bestempeld kan worden. Ook werden twee
vuurwerkpistolen en 75 sloffen illegale sigaretten aangetroffen. Het vuurwerk en de sigaretten zijn inbeslaggenomen. Het vuurwerkteam kwam deze goederen op het spoor naar aanleiding van de aanhouding van de man donderdagavond in Stadskanaal. In zijn auto werden 79 kilo illegaal vuurwerk en acht sloffen sigaretten aangetroffen. De politie maakt proces-verbaal op.

Oude Pekela: politie rolt hennepplantage op
De politie heeft vrijdagavond in de Veerstraat een hennepplantagee opgerold. Agenten troffen ruim 250 planten aan. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn inbeslaggenomen en in overleg met de officier van jusitie vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Stadskanaal: automobilist onder invloed
Een 27-jarige automobilist uit Wildervank is vrijdagnacht op de Olmenhage in Stadskanaal aangehouden voor rijden onder invloed. Tijdens een alcoholcontrole werd hij staandegehouden en een blaastest wees uit dat hij had gedronken. Op het politiebureau werd 1 promille alcohol in zijn bloed vastgesteld. Hij kreeg een rijverbod van vier uren en de politie maakt proces-verbaal op.