KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

30-11-2005

Kennismakingstrainingsweekend 2.4mR

In het weekend van 3 en 4 december is er een wintertraining voor de Nederlandse 2.4mR-zeilers op de Braassemermeer. Zeilers en zeilsters zijn uitgenodigd om dit weekend met de 2.4mR kennis te maken. Je kunt dit weekend ook meetrainen! Het doel is om uiteindelijk meer zeilers in de 2.4mR te krijgen.

De meeste mensen kennen de 2.4mR als de Paralympische klasse waarin Thierry Schmitter in 2004 voor Nederland brons behaalde. Maar jullie weten misschien nog niet dat de 2.4mR ook een open klasse is. Het is namelijk een internationale eenmansboot kielboot, die erg populair is in de Scandinavische landen. In deze landen zie je geregeld
wedstrijden met 70 deelnemers en meer.

In Nederland groeit de 2.4mR: Op de Braassemermeer liggen een aantal
2.4mRs, waarin Braassemleden na aanmelding mee kunt varen en er is een nieuw actief bestuur bij de Nederlandse 2.4mR Klassenorganisatie. De Nederlandse 2.4mR Paralympischeploeg traint geregeld op de
Braassemermeer met trainer-coach Han Beverwijk. De ploeg bestaat op dit moment uit de NOC*NSF A-sporter Thierry Schmitter, Ruud van Holsteijn (NOC*NSF B-sporter) en André Rademakers (invité).

Als je van deze gelegenheid gebruik wil maken om in een 2.4mR te varen, mail dan direct naar training@coach4sailing.nl Het aantal plaatsen is beperkt. De training begint zaterdag en zondag om 10 uur.

Kijk voor meer informatie over de 2.4mR op onderstaande website.

Door: Han Beverwijk.

Internetadres: www.coach4sailing.nl
E-mailadres:training@coach4sailing.nl