Gemeente Geertruidenberg


Zwerfafvaldag op de Radonkel leidt tot plaats in halve finale

De Radonkel doet mee aan de landelijke wedstrijd Schoonste school. Samen met onze gemeente is er daarom een zwerfafvaldag georganiseerd. Dinsdag 1 november 2005 heeft wethouder Cees Meulman van Milieu in groep 5/6 de officiële aftrap gegeven voor deze zwerfafvaldag.

Soorten zwerfafval
s Morgens zijn de kinderen naar de milieustraat geweest in Geertruidenberg. De kinderen kregen daar deskundige uitleg van Gerry Raaijmakers. Hij heeft verteld over: wat zwerfafval is, soorten afval en recycling.
De middag stond in het teken van het inzamelen van zwerfafval in de buurt rondom de school. Er werd veel geruimd. Daarna werden de zakken met zwerfafval ingeleverd bij Pascal Middelink van de afdeling milieu, die deze middag organiseerde voor de kinderen.

Radios
De kinderen kregen ook nog een paar radios mee naar school voor het vak Natuur en Techniek. Een aantal kinderen gaan deze spullen demonteren en weer monteren. Ze waren hier reuze blij mee. Wat voor de ene persoon afval is, is voor een ander zeer waardevol.

Presentje
De dag werd op feestelijke wijze afgesloten en de kinderen kregen voor hun goede inzet allemaal een mooi presentje. De Radonkel hoopt op deze manier een goede bijdrage te hebben geleverd aan de wedstrijd van de Schoonste basisschool van Nederland.

Halve finale
Met behulp van deze actie die gezamenlijk met onze gemeente is gehouden heeft de Radonkel de halve finale gehaald. Dit betekent dat ze van de 190 scholen die zich aan hadden gemeld, bij de laatste 25 scholen zitten. Er wordt binnenkort door een undercover inspectieteam van de Stichting Schoonste school gecontroleerd bij de Radonkel. Deze ronde duurt tot 9 december 2005. Na deze datum hoort de Radonkel of ze een plaats hebben in de finale.