Gemeente Alphen aan den Rijn


Dierenbescherming verhuist naar tijdelijke locatie

Gezamenlijk Persbericht
Dierenbescherming afdeling Alphen aan den Rijn
Gemeente Alphen aan den Rijn

De dierenbescherming Alphen aan den Rijn verhuist tijdelijk naar het voormalige schoolgebouw aan de Thorbeckestraat 4. Het gaat alleen om de opvang van katten en kleine huisdieren. Honden worden overgebracht naar opvangcentra in de regio. De komende maanden wordt gewerkt aan een definitieve oplossing voor de huisvesting van de dierenbescherming.

Op dit moment maakt de dierenbescherming tijdelijk gebruik van een stuk gemeentegrond aan de Opaalstraat, waar zij in verouderde portocabins de dieren opvangen. Deze grond is verkocht aan Stichting wonenCentraal voor de realisering van een woonservicezone en moet binnenkort woren opgeleverd. Omdat een definitieve oplossing nog enkele maanden in beslag neemt, is opnieuw naar een tijdelijke locatie gezocht.

Een tijdelijke oplossing is gevonden in het oude schoolgebouw aan de Thorbeckestraat, dat op termijn zal worden gesloopt. Het pand wordt op dit moment ook al gebruikt door de Voedselbank. De leegstaande lokalen worden aangepast, zodat er dieren kunnen worden opgevangen.

De dierenbescherming en de gemeente zijn al langere tijd gezamenlijk op zoek naar definitieve lokatie voor een dierenasiel. De gemeenteraad heeft in 2004 het college van burgemeester en wethouders gevraagd de dierenbescherming een passende grondaanbieding te doen voor de oprichting van een dierenasiel in Alphen aan den Rijn. Uit de actie "Wat te doen met de 10 miljoen" is een bedrag van 47.666 euro gereserveerd voor het op te richten dierenasiel.

23918522