Politie Hollands Midden

Datum: 2 december 2005

Noordwijkerhout/Noordwijk/ Snelheidscontroles RVHT

Katwijk

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft de afgelopen week weer verschillende snelheidscontroles gehouden op de provinciale weg N206. Dinsdag 29 november controleerde het RVHT bij Noordwijk en Noordwijkerhout. Bijna iedereen hield zich aan de snelheid. Slechts 27 mensen reden te hard. Zij krijgen een bekeuring thuisgestuurd. Woensdag 30 november stond het team nogmaals bij Noordwijk. Ook nu reed bijna niemand te hard, op 36 mensen na. De hoogstgemeten snelheid was 122 km/uur. Op dit gedeelte mag maximaal 100 km/uur gereden worden. Ook bij Katwijk controleerde het team diezelfde dag; hier mag je maximaal 80 km/uur rijden. Achttien mensen reden hier te hard. Donderdag 1 december controleerde het team weer bij Noordwijk. 58 Mensen reden te hard. De hoogstgemeten snelheid was 109 km/uur.

Sassenheim Bedrijf betrapt op illegale arbeid

Bij een controle van de Arbeidsinspectie en Politie Hollands Midden bij een bedrijf in Sassenheim zijn gisteren zeven illegale werknemers aangetroffen. De inspectie kan de werkgever hiervoor een boete opleggen van 56.000 euro. De politie zal de zeven Afrikanen het land uitzetten.

Van nog eens zeven medewerkers wordt de identiteit nog door de politie onderzocht. Als zij illegaal in Nederland blijken te zijn, worden ook zij uitgezet. In dat geval wordt de boete van de Arbeidsinspectie dubbel zo hoog. De veertien waren in het bezit van valse identiteitsbewijzen of geldige papieren van een ander. De illegale werknemers waren ingehuurd via diverse uitzendbureaus. Ook deze bedrijven hangen boetes boven het hoofd.

De overheid controleert scherp omdat illegale werknemers de plaats innemen van mensen die wel in Nederland mogen werken. Hierdoor wordt onnodig een beroep gedaan op uitkeringen. Bovendien veroorzaken malafide bedrijven oneerlijke concurrentie ten opzichte van bonafide ondernemingen. Zij maken immers gebruik van arbeidskrachten die met lage lonen worden afgescheept.

Oegstgeest Verkeersongeval

Vrijdag 2 december omstreeks 10.45 uur vond op de Laan van Oud Poelgeest een verkeersongeval plaats. Een 64-jarige vrouw uit Oegstgeest fietste over de Marelaan vanuit de richting van de Willinklaan. Net voor het kruispunt stond de vrouw even stil, maar stak plotseling de Laan van Oude Poelgeest over. De fietsster verleende geen voorrang aan een van links komende bestuurder, een 46-jarige automobilist uit Wallasey (GB). De automobilist probeerde de vrouw te ontwijken door naar links te sturen, echter een aanrijding was niet meer te voorkomen. De vrouw kwam ten val en werd met onder andere een hoofdwond en nekletsel overgebracht naar het LUMC.

Oegstgeest Onder invloed met brommobiel

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft maandag 28 november een 50-jarige vrouw uit Oegstgeest aangehouden wegens rijden onder invloed. Een medewerker van het RVHT zag haar rond 20.30 uur met haar brommobiel op de Rijnzichtweg zonder verlichting rijden. Hierop heeft hij haar ter controle laten stoppen. Ze blies 760 ug/l. Ze kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Voorschoten Gordelcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft dinsdag 29 november een gordelcontrole gehouden op de Zwaluwweg en de Trompweg. Dertien automobilisten kregen een bekeuring (45 euro). Ook schreef het RVHT een proces-verbaal uit aan iemand die zonder rijbewijs reed.

Zoeterwoude Nog steeds getuigen gezocht van verkeersongeval met dodelijke afloop

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen van een verkeersongeval met dodelijke afloop, woensdagavond 30 november rond 18.45 uur op de Broekweg in Zoeterwoude. Met name is zij op zoek naar een automobilist die rond dat tijdstip passeerde. Ten onrechte werd door een krant vermeld dat de 50-jarige automobilist moest uitwijken voor deze bestuurder. De politie benadrukt dat het gaat om het afleggen van een getuigenverklaring en dat de gezochte bestuurder passant was. Die avond reed een 50-jarige automobilist uit Bleiswijk over de Broekweg uit de richting van het Weddepad. Net voor de Noordpolder kwam hem een tegenligger, de gezochte getuige, tegemoet. De 50-jarige automobilist moest hiervoor uiterst rechts rijden en op het moment dat de tegenligger hem passeerde, raakte hij een 61-jarige fietser uit Zoetermeer. De fietser was door de aanrijding in de naastgelegen sloot terechtgekomen. Ondanks reanimatie overleed de fietser. De politie is op zoek naar de passerende automobilist. De bestuurder en andere getuigen worden gevraagd zich bij de politie te melden via telefoonnummer 0900-8844

Leiderdorp Gordel- /roodlichtcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft donderdag 1 december een gordelcontrole gehouden op de Heinsiuslaan en de Voorhoflaan. Zes automobilisten kregen een bekeuring (45 euro). Twee dagen daarvoor, dinsdag 29 november, hield het RVHT een roodlichtcontrole op de Persant Snoepweg. Twee mensen die door rood reden kregen een bekeuring (95 euro).

Alphen aan den Rijn Verkeersongeval Vrijdag 2 december omstreeks 11.45 uur vond op de kruising Willem de Zwijgerlaan/ Prins Bernhardlaan een kop-staartaanrijding plaats tussen drie auto's. Een 67-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn reed over de Prins Bernhardlaan vanuit het centrum en zag te laat dat het verkeer voor hem afremde. De Alphenaar reed tegen de auto voor hem. Deze botste vervolgens op een auto daarvoor. Een 3-jarig jongetje uit Alphen, inzittende van de middelste auto, liep een hoofdwond op toen hij door de klap met zijn hoofd tegen de voorruit kwam. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Hazerswoude/Benthuizen Snelheidscontroles RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft deze week weer verschillende snelheidscontroles gehouden op de provinciale weg N209 (Hoogeveense- en Gemeneweg) en de N455 (Hoogeveenseweg). Maandag 28 november hield bijna 98% zich aan de maximumsnelheid van 80 km/uur. Dinsdag 29 november was dit zelfs 98,5% en op de N455 hield 99% zich aan de snelheid. Donderdag 1 december reed op de Gemeneweg bijna de volle 100% volgens de maximumsnelheid. Slechts tien mensen reden te hard. Ook werd er gecontroleerd op de N209 bij benthuizen. Opvallend was dat hier veel meer mensen te hard reden dan op de rest van de N209 en op de N455. Een kleine 95% hield zich aan de snelheid. 177 Mensen reden hier te hard. Alle overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Hazerswoude/Bodegraven/ Snelheidscontroles RVHT

Alphen a/d Rijn

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft afgelopen week weer verschillende snelheidscontroles gehouden op de N11. Maandag 28 november controleerde het RVHT bij Bodegraven. Ruim 9 van de 10 bestuurders hield zich aan de snelheid van maximaal 100 km/uur. In totaal reden 153 mensen te hard. Deze overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd. Ook bij Alphen a/d Rijn controleerde het RVHT deze dag. Bijna 98% hield zich aan de maximumsnelheid. 108 mensen reden toch te hard. De hoogstgemeten snelheid was 131 km/uur. Dinsdag 29 november controleerde het team bij Hazerswoude-Rijndijk. Ook hier reed 98% volgens de maximumsnelheid. 204 mensen reden te hard. De hoogstgemeten snelheid was 131 km/uur. Woensdag 30 november controleerde het RVHT bij Alphen a/d Rijn en Hazerswoude-Rijndijk. Ongeveer 97% hield zich aan de maximumsnelheid. De hoogstgemeten snelheid was 128 km/uur.

Boskoop Alcoholcontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden en het lokale politieteam van Boskoop/Waddinxveen hebben donderdag 1 december samen een alcoholcontrole gehouden op de Hoogeveenseweg. 128 Bestuurders legden een blaastest af. Geen van hen bleek te veel te hebben gedronken.

Gouda Snelheids-/roodlichtcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft donderdag 1 december een snelheidscontrole gehouden op de provinciale weg bij Gouda. Bijna iedereen 95,5% hield zich aan de maximumsnelheid van 80 km/uur. Wel was de hoogstgemeten snelheid maarliefst 109 km/uur. Woensdag 30 november hield het RVHT een roodlichtcontrole op de Nieuwe Gouwe Oostzijde, de Koningin Wilhelminaweg en de Goudse Houtsingel. Drie mensen negeerden het rode licht en kregen een bekeuring van 95 euro.

Zevenhuizen Snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft dinsdag 29 november een snelheidscontrole gehouden op de Burgemeester Klinkhamerweg. Ruim 98% hield zich aan de maximumsnelheid van 80 km/uur. 52 Mensen reden te hard en kunnen binnenkort een bekeuring in de brievenbus verwachten.

Stolwijk Snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft dinsdag 29 november een snelheidscontrole gehouden op de Schoonhovenseweg. Bijna iedereen (99%) hield zich aan de snelheid van maximaal 80 km/uur. 17 mensen reden toch te hard en krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --