Politie Gelderland-Midden

Bemmel - verdachte woninginbrekers aangehouden

Publicatiedatum: 2-12-2005 14:34:21

Twee inwoners van Beuningen van 39 en 51 jaar zijn vrijdag door de politie in hun woonplaats aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij een woninginbraak in Bemmel. De politie kwam beide mannen op het spoor nadat ze eerder in de nacht door surveillerende agenten waren gecontroleerd. Aangezien het de agenten op dat moment nog niet bekend was wat de mannen op hun kerfstok hadden werd volstaan met het noteren van enkele gegevens. In de loop van de ochtend meldde zich een 51-jarige inwoner van Bemmel zich bij de politie voor aangifte van inbraak in zijn woning. Daarbij bleken spullen te zijn buitgemaakt die de surveillerende eerder die nacht waren opgevallen bij de Beuningenaren. De twee werden daarop later thuis aangehouden. De politie zet het onderzoek voort.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Heteren - twee gewonden bij ongeval Rijnbrug

Publicatiedatum: 2-12-2005 14:33:37

Een 44-jarige bromfietser uit Valburg en een 28-jarige fietsster uit Heelsum zijn vrijdagochtend gewond geraakt nadat ze met elkaar in botsing waren gekomen op de Rijnbrug bij Heteren. Volgens verklaringen van getuigen en betrokkenen zouden beide slachtoffer elkaar omstreeks acht uur op de brug tegemoet zijn gereden. De Heelsumse zou op een gegeven moment zijn afgestapt om met de fiets de trappen af te lopen ter hoogte van de Drielse Rijndijk. Daarbij zag ze de naderende bromfietser kennelijk over het hoofd. De bromfietser kon een aanrijding niet meer voorkomen. Beiden liepen verwondingen aan de benen en moesten per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - vrouw verdacht van bestelen werkgever
Publicatiedatum: 2-12-2005 14:33:10

De politie van Zevenaar heeft donderdagavond een 34-jarige vrouw uit de gemeente Rijnwaarden aangehouden. Ze wordt ervan verdacht voor vermoedelijk duizenden euro's en goederen gestolen te hebben van haar werkgever, een winkel in Zevenaar. Ze werd door haar leidinggevende op heterdaad betrapt. Haar werkgever sprak haar daarover aan en verdacht haar van meerdere diefstallen. Eenmaal hiermee geconfronteerd gaf ze toe de diefstallen te hebben gepleegd. Haar werkgever schakelde de politie in die de vrouw aanhield. De verdachte vrouw is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---