Gemeente Leeuwarden


Informatieavond Kenniscampus Leeuwarden

Bron: Gemeente Leeuwarden (02-12-2005)

Leeuwarden - studiestad voor zo'n 17.000 studenten - krijgt een Kenniscampus. Dat is de wens van de gemeente Leeuwarden, de Provincie Fryslân, de Christelijke Hogeschool (CHN), de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL) en de hogeschool Van Hall Larenstein (VHL). De plannen hiervoor werden op donderdag 1 december gepresenteerd op een informatieavond in hotel Wyswert waar zo'n vijftig belangstellenden waren. Ze kregen te horen dat ze nog tot 5 januari 2006 een inspraak-reactie kunnen geven op het zgn. Masterplan. In dit plan wordt een gedetailleerd toekomstbeeld gegeven van het gebied waar in de komende jaren de Kenniscampus wordt gerealiseerd.

De Kenniscampus wordt niet alleen een fysieke plek waar hoger onderwijs gegeven wordt, maar staat ook voor verregaande inhoudelijke samenwerking van het Fries hoger onderwijs. De nieuwe manier van studeren in het hoger onderwijs, de stijgende vraag naar toegepast onderzoek en de intensivering van de samenwerking met het bedrijfsleven, bieden veel kansen voor de Friese hoofdstad. De komende vijf tot tien jaar wordt ongeveer 141 miljoen euro geïnvesteerd in het Leeuwarder Hoger Onderwijs.

De ontwikkeling van de Kenniscampus heeft ook gevolgen voor de buurt en omliggende wijken. Na afloop van de presentaties over de ontwikkelingen werden door de aanwezigen uiteenlopende vragen gesteld. Wie geïnteresseerd is in het Masterplan kan de tekst downloaden. Zie ook: www.kenniscampus.nl