Edelman - DLV



2 - 12 - 2005

Bol.com bezorgt 60 procent meer sinterklaascadeaus dan vorig jaar

DVD-boxen en design-electronica gaan bij bol.com als zoete koek

Nederlanders en ook Sinterklaas kiezen meer en meer voor het gemak van online winkelen en kopen hun decembercadeaus online. Bij bol.com is de afgelopen maand een sterke stijging te zien in het aantal bezoekers en verkopen in vergelijking met vorige maanden. De recorddag bij was 29 november, op deze dag waren er ruim 150.000 bezoekers met meer dan
22.000 bestellingen. In totaal is er deze november 60 procent meer besteld bij bol.com dan in 2004. Vooral DVD-boxen blijken erg populair waarbij de trilogie Lord of the Rings favoriet is voor lange, koude winteravonden.

Ook het slechte weer van het afgelopen weekend heeft consumenten naar het internet gedreven. Doordat het sneeuwde en regende bleven veel Nederlanders binnen, terwijl dit traditioneel de drukste winkelweekenden van het jaar zijn. Veel consumenten hebben er daarom voor gekozen een deel van hun sinterklaascadeaus online te kopen, zegt Daniel Ropers, managing director bol.com.

Het afgelopen jaar hebben we ons assortiment uitgebreid met mobiele telefoons, digitale cameras, en MP3 spelers. Het valt ons op dat de verkopen hiervan sterk zijn gestegen in de aanloop naar december, blijkbaar zijn het gewilde cadeaus, vervolgt Daniel Ropers. De MP3 speler heeft inmiddels wel serieuze concurrentie gekregen van zogenaamde music phones, telefoons met geïntegreerde MP3 speler. Ook het design doet er duidelijk toe: stijlvolle ladyphones en design-MP3 spelers als de iPod zijn erg geliefd. Om het de Sint gemakkelijk te maken, worden alle producten van de speciaal daarvoor ingerichte Sintshop bij bol.com binnen 24 uur thuis bezorgd.

Muziek blijft ook een populair cadeau, vooral de nieuwe cd's van Katie Melua en Madonna worden veel besteld. Ook de Italiaanse mannengroep Il Divo vindt gretig aftrek. De absolute koploper op boekengebied is de vorige maand uitgekomen nieuwe Nederlandstalige Harry Potter. Alleen al aan voorbestellingen kon bol.com 35.000 stuks noteren en dit aantal is de afgelopen weken verder toegenomen.

Sinds de start in maart 1999 van bol.com in Nederland zijn meer dan acht miljoen bestellingen afgeleverd. Van de ruim 4 miljoen online kopers in Nederland zijn er 1,8 miljoen klant bij bol.com. Bol.com is daarmee marktleider op het gebied van online verkoop van mediaproducten, en de grootste internetwinkel van Nederland.

Meer over bol.com:
Persberichten
Achtergrondinformatie
Beeldmateriaal
website: http://www.bol.com

Daniel Ropers
bol.com
tel: 030-6008888
e-mail: dropers@bol.com

Edelman
Diana Budding of Leoni Janssen
Postbus 2021

2130 GE Hoofddorp
tel: 023-554 2030
e-mail: nl@edelman.com
website: http://www.edelman.com/nl