Provincie Limburg

De heer J.H.M. Bronckers waarnemend burgemeester Sittard-Geleen Gouverneur L.J.P.M. Frissen heeft de heer J.H.M. Bronckers met ingang

van 16 december 2005 benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Sittard-Geleen. De heer Bronckers is thans directeur van de Ruimte voor Ruimte Limburg Beheer B.V. en voormalig lid van Gedeputeerde Staten van Limburg.

De Gouverneur heeft over de waarneming van het burgemeestersambt overleg gevoerd met het gemeentebestuur van Sittard-Geleen. De benoeming geldt voor de periode tot aan de benoeming van een nieuwe burgemeester van de gemeente Sittard-Geleen. De Gouverneur is met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad van Sittard-Geleen overeengekomen dat de benoemingsprocedure van een nieuwe burgemeester in januari 2006 zal worden opgestart.

De heer Bronckers was van 1991 tot 2003 lid van Gedeputeerde Staten van Limburg. De heer Bronckers is 60 jaar en lid van het CDA.

Hare Majesteit de Koningin heeft de heer W.J.A. Dijkstra met ingang van 1 december 2005 eervol ontslag verleend als burgemeester van de gemeente Sittard-Geleen.


2-12-2005 10:33