Provincie Noord-Holland

D66 Statenfractie Noord-Holland

P E R S B E R I C H T

Statenfractie D66 Noord-Holland Bezoekt BOUWlocaties waterlands wonen Haarlem, 29 november 2005

Vrijdagmiddag 2 december brengt de provinciale statenfractie van D66 Noord-Holland van 13.00-17.00 uur een werkbezoek aan de beoogde bouwlocaties van Waterlands Wonen. Tijdens dit werkbezoek laat D66 zich informeren over de plussen en minnen van deze streekplanuitwerking. De fractie wil graag met eigen ogen zien welke locaties in aanmerking zouden moeten komen voor woningbouw. In februari zullen Provinciale Staten over de streekplanuitwerking beslissen.

De streekplanuitwerking Waterlands Wonen is een gevolg van de besluitvorming over het streekplan Noord-Holland-Zuid, waarbij tot 2020 circa 6.000 woningen moeten worden gebouwd . D66 wil het landschap beschermen en is daarom voorstander van geconcentreerd stedelijk bouwen. Dat betekent dat D66 vindt dat 50% van de bouwopgave binnenstedelijk moet worden gerealiseerd. Om in februari in Provinciale Staten een goed gefundeerd besluit te kunnen nemen zal D66 tijdens dit werkbezoek goed luisteren naar de argumenten van de voor- en tegenstanders.

Het werkbezoek begint om 13.00 uur bij de Golfbaan in Purmerend. De heer Nootebos zal een toelichting geven op het standpunt van het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Waterland (ISW). De heer Jansen zal het standpunt van de Milieufederatie Noord-Holland verwoorden. Een vertegenwoordiger van de Dorpsraad Broek in Waterland zal aangeven wat hun bezwaren tegen de bouwplannen in hun gemeente zijn.

Om 14.30 uur zal de statenfractie per bus een rondrit maken langs diverse locaties, waaronder beoogde bouwlocaties in Zuid-Oost Beemster, Ilpendam-Noord en Broek in Waterland.