Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 1 december 2005

Aanhangwagen en koelbak uitgebrand

WOUWSE PLANTAGE Gisteravond rond de klok van kwart over tien werd op de Hollandsedreef in Wouwse Plantage een uitgebrande aanhangwagen met daarop een koelbak aangetroffen. Zowel de Belgische- als de Nederlandse brandweer was betrokken bij het blussen van de brand. Er is vermoedelijk sprake van brandstichting. Getuigen hebben tegen over de politie verklaard dat zij kort voor de brand een auto bij de aanhangwagen weg hebben zien rijden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Uitslaande brand in Rucphen

RUCPHEN Gisteravond rond de klok van elf uur brak er aan de Kozijnhoek in deze plaats brand uit in een leegstaand pand. Als de gewaarschuwde brandweer en de politie ter plaatse komen staat het pand in lichterlaaie. De brandweer is tot ongeveer halftwee vannacht bezig geweest met bluswerkzaamheden. Het leegstaande pand is een tijdje illegaal bewoond geweest door zwervers. De oorzaak van de brand is op dit moment onbekend.

Inbrekers halen computers weg

ROOSENDAAL Bij een garagebedrijf aan de Gewenten in Roosendaal hebben inbrekers tussen gisteravond elf uur en vannacht één uur twee computers met bijbehorende TFT beeldschermen weggehaald. Om bij hun buit te komen hebben de inbrekers een ruit van het bedrijf vernield. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Met drank op achter het stuur

ROOSENDAAL Op de Antwerpseweg in Roosendaal werd vannacht om halftwee een 35-jarige Roosendaler betrapt terwijl hij met drank op een auto bestuurde. De man blies iets meer dan 1.00 promille. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Politie onderzoek woninginbraak in Huijbergen

HUIJBERGEN Vannacht werd ingebroken in een woning aan de Westerstraat in Huijbergen. De inbrekers zijn de woning binnengekomen door in een kozijn een gaatje te boren. Hierdoor kon een raam worden geopend. De woning werd doorzocht en de dieven zijn aan de haal gegaan met een polstasje en twee portemonnees. In totaal zaten in de portemonnees 230 euro. Verder namen de inbrekers enkele bankpassen en een organizer mee. De politie heeft van de benadeelde een aangifte opgenomen.

Vuurwerkbom vernielt voordeur woning

ROOSENDAAL Vannacht om kwart over vijf werd aan de Kalsdonksestraat in Roosendaal de voor deur van een woning vernield met een vuurwerkbom. Een ruit van de deur werd hierdoor vernield en de deur liep verder ook brandschade op. Door de technische recherche van de politie Midden en West Brabant zal de deur op sporen worden onderzocht.

Aanrijding met mechanische beknelling

ROOSENDAAL Aan de Leemstraat in Roosendaal was vanmorgen rond de klok van tien uur een aanrijding met materiële schade waarbij de inzittenden de auto niet uitkonden (zgn. mechanische beknelling). Er raakte bij de aanrijding niemand gewond. Een takelbedrijf werd ingeschakeld om de beschadigde auto te verwijderen.

Courageteam pakt man op uit bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: Een 22-jarige inwoner van Bergen op Zoom is afgelopen dinsdag door de politie aangehouden toen hij aan de Lindebaan een woning verliet met een tas in zijn hand. Bij controle bleek dat de man in die tas 100 gram weed had zitten. Omdat de man elders woont maar toch een sleutel van het pand bezat werd onmiddellijk in het bijzijn van de rechter Commissaris een onderzoek in de woning ingesteld. Hierbij werd negen kilo softdrugs en een aanzienlijke geldbedrag aangetroffen. Dit geld is vermoedelijk afkomstig van de handel in drugs. Drugs en geld werden in beslag genomen en op woensdag 30 november werd in verband met het aantreffen van de drugs en het geld een 31-jarige man uit bergen op Zoom aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Auteur: Carel Bouman