FNV

Werknemers Interpay krijgen individueel opleidingsbudget

In de allereerste CAO voor Interpay is afgesproken dat alle werknemers een individueel opleidingsbudget krijgen. Daarbij komt er speciale aandacht voor jongeren, ouderen en allochtonen. In de allereerste CAO voor Interpay is afgesproken dat alle werknemers een individueel opleidingsbudget krijgen. Daarbij komt er speciale aandacht voor jongeren, ouderen en allochtonen.

De bonden hebben hierover een principe-akkoord bereikt met Interpay. Voorheen volgde Interpay de CAO voor de Algemene Banken. In de CAO is afgesproken dat alle werknemers op 62,5 jarige leeftijd kunnen stoppen met werken. De werknemers krijgen per 1 januari 1,5 % loonsverhoging en op 1 november 2006 nog eens een half procent eenmalig. Bij ziekte worden de eerste twee jaar aangevuld tot 100%, als er sprake is van medewerking bij de reintegratie. In de ziektejaren daarna, vult de werkgever het loon deels aan.

Ook wat betreft de ziektekosten profiteren werknemers in de nieuwe CAO: er komt een collectieve basisverzekering voor 950 euro en de werknemers krijgen 10 % korting op aanvullende verzekeringen.

Leden van de vakbond kunnen hun contributie via hun loon betalen, wat een fiscaal voordeel oplevert.