Zandkastelen bouwen in Marokko?

Stichting intent

http://www.ondernemenoverdegrens.nl

PERSBERICHT+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Rotterdam, 29 november 2005

Zandkastelen bouwen in Marokko? ...Kansen in Toerisme. Gratis seminar voor ondernemers, 1 december 2005, Ahoy', Rotterdam

Marokko verheugt zich de laatste jaren in een toenemende interesse van investeerders en ondernemers. Zeker nu de betrekkingen tussen Nederland en Marokko hun 400-jarig bestaan vieren, is de belangstelling groot. Nu, in het kader van Visie 2010 (zie onder), ook een aantal belangrijke drempels zijn weggenomen, zal de belangstelling naar verwachting snel groeien. Reden voor HIC Marokko om op 1 december 2005 een seminar te organiseren over dit onderwerp.

Tijdens het seminar wordt uitgebreid aandacht besteed aan de mogelijkheden die er zijn voor ondernemers en investeerders op het gebied van toerisme in Marokko. Het (gratis) seminar bestaat uit een drietal workshops met als doel om de deelnemers een beter beeld te geven van de toeristische sector. Daarbij komen de financiële mogelijkheden aan bod, maar bijvoorbeeld ook projecten die interessant kunnen zijn voor (startende) ondernemers. Vanuit Marokko zullen het Ministerie van Toerisme, de Agence pour le development de Region Oriental en een aantal projectontwikkelaars, waaronder Fadesa, aanwezig zijn. Daarnaast zullen Nederlandse ondernemers (m/v) die zich gevestigd hebben in Marokko, hun ervaringen delen.

Dit seminar wordt mede mogelijk gemaakt door het NCDO.

Visie 2010
Het toerisme in Marokko heeft een enorm potentieel. De overheid en de brancheorganisaties hebben onder toezicht van Koning Mohammed VI zelf, begin 2002 een akkoord gesloten ter ontwikkeling van de toeristische branche. Enkele zaken die investeringen in de sector remmen, zoals het verkrijgen van grond, de belastingwetgeving, financiering en de opleiding van personeel, krijgen extra aandacht. Met het plan, genaamd Vision 2010, zijn investeringen van 3 miljard euro gemoeid.

EINDE PERSBERICHT+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++