Gemeente Helmond


---

Feestelijke oplevering Veestraat en Oude Aa op 27 november

Weer onderdeel kwaliteitsimpuls met succes afgerond De kwaliteitsimpuls die het huidige centrum van Helmond doormaakt begint steeds meer gestalte te krijgen. Na de Ameidestraat zijn nu de winkelstraten Veestraat en Oude Aa van een geheel nieuwe inrichting voorzien. Op koopzondag 27 november zorgen wethouder B. Houthooft-Stockx en P. Tielemans om 14.00 uur voor een feestelijke opleveringshandeling op de kruising Veestraat/Oude Aa. De winkels in het centrum zijn die dag s middags geopend en er zijn allerlei leuke activiteiten.

Renovatiewerkzaamheden
In augustus is begonnen met de werkzaamheden aan de Veestraat en Oude Aa, die onderdeel uitmaken van het project Kwaliteitsimpuls. De afgelopen drie maanden is hard gewerkt om deze straten een flinke transformatie te laten ondergaan. Zo is de bestrating vervangen, is er nieuwe verlichting gehangen, zijn er nieuwe teakhouten banken, stalen prullenbakken en zwartgrijze plantenbakken gekomen én zijn storende reclame-uitingen verwijderd. Medio december worden nog zes kunstwerken geplaatst. Hiermee hebben deze straten dezelfde sfeer en kwaliteit als de Ameidestraat, het eerst deelproject van de kwaliteitsimpuls. In het voorjaar van 2006 worden de Kerkstraat, Smalle Haven en de Markt gerenoveerd. Daarmee is het kwaliteitsimpulsproject voltooid en is er een stadshart dat past bij een stad met de omvang, functie en ambitie als Helmond. Ook sluit het huidige centrum dan qua uitstraling aan bij het nieuwe centrumplan van J. Busquets dat vanaf medio 2006 wordt opgestart.

Feestelijk oplevering 27 november
Op zondag 27 november zijn er s middags tal van activiteiten die merendeels in het teken van het Sinterklaasfeest staan. Naast spannend uitgedoste steltenlopers treedt een heus Pietenorkest op. Om 14.00 uur wordt met een druk op de knop de feestverlichting van het winkelgebied in gebruik genomen. Een toepasselijke opleveringsactie in deze feestelijke tijd van Sint en Kerst waarin de dagen steeds korter worden. En voor alle aanwezigen ligt een cadeautje klaar. Zeker dus de moeite waard om op 27 november s middags naar het Helmondse centrum te komen.

---

| |