Ingezonden persbericht

Complete salsa-avond in de Doelen

ROTTERDAM, 20051124 -- Met een workshop en een salsafeest maakt de Doelen het concert van de Rumbatá Big Band op zaterdag 26 november tot een complete tropische avond uit. De Doelen organiseert de workshop salsadansen in samenwerking met Salsaventura, de grootste salsadansschool van Nederland. Na het concert is er een salsafeest tot in de kleine uurtjes, met de meest gevraagde latin-dj van Nederland, DJ Mauri, en live muziek door het Chanranga-ensemble van de Rotterdam Academy of World Music. Kaarten à ¤20 / ¤18 / ¤14 zijn verkrijgbaar via www.dedoelen.nl en aan de kassa (Schouwburgplein 50, 010-2171717).


Verruil regenachtig Rotterdam voor een avond in de tropen!

'Uit Nederland komt niet alleen kaas!', schreef een Colombiaanse krant juichend van enthousiasme over het toonaangevende salsa-orkest Rumbatá. In het programma Rumbatá goes Colombia brengt het ensemble een mix van Colombiaanse gecomponeerde muziek, jazzelementen en folklore. Voor de gelegenheid is het orkest uitgebreid tot een bigband van 21 musici.
Na afloop van het concert is er van ca. 22.15 tot 02.00 uur een salsafeest met de meest gevraagde latin-dj van Nederland, DJ Mauri, en live muziek door het Charanga-ensemble van de Rotterdam Academy of World Music. Er is feestelijke Cubaanse danzónmuziek: dansbaar, zwoel en vooral heel tropisch.
Nog niet thuis in de salsa? Vóór het concert organiseert de Doelen in samenwerking met dansschool Salsaventura een workshop (19.15-20.00 uur). Maak kennis met de basispas van de salsa en leer de Dominicaanse merengue. Tot slot wordt een 'rueda de merengue' gedanst - wat dat inhoudt blijft nog even een verrassing. Reserveer kaarten voor de workshop bij de kassa (Schouwburgplein 50, 010-2171717), want het aantal plaatsen is beperkt. Tot zaterdag 26 november!

Initiatief met een vervolg

Ook andere concerten in de Doelen krijgen zo'n feestelijk tintje. Op 18 februari 2006 kan men in een workshop van dansschool Cuartito Azul kennismaken met de tango, bijvoorbeeld. Na afloop is er dan een tangobal in de Expohal, die als de 'danszaal van de Doelen' is ingericht. Op 1 april 2006 zijn er een zouk-workshop en een Braziliaans dansfeest rondom een concert van Renata Rosa.




Concert- en congresgebouw de Doelen