Via net.works

VIA NET.WORKS en TIC gaan fusie aan en vormen 'TIC The Internet Company AG'

ZURICH, Zwitserland, November 23 /PRNewswire/ --
VIA NET.WORKS (Zwitserland) Ltd., een bedrijf van Solution24 Ltd., en TIC Ltd. van Kriens/Luzern gaan fusie aan en vormen de grootste fullservice internet- en IT-aanbieder van Centraal-Zwitserland.

De twee bedrijven zullen bekend staan onder de nieuwe naam 'TIC The Internet Company Ltd.'. De naam staat voor een van de grootste onafhankelijke Zwitserse internetaanbieders (ISP) met een inkomen van 18 miljoen euro.

'Meer dan 12.000 klanten profiteren zowel van een breed scala aan onafhankelijke internetaanbiedingen als van belangrijke IT-diensten geleverd door de grootste ISP en IT-aanbieder in Centraal-Zwitserland', legt Franz Grüter, Chairman & CEO van VIA NET.WORKS uit. Door de fusie van het internationaal georiënteerde VIA NET.WORKS met het ingeburgerde bedrijf in Centraal-Zwitserland TIC ontstaat een moderne en krachtige Zwitserse onderneming. 'Als alles omvattende IT-aanbieder bieden we geavanceerde verbindingen, internationale dataverbindingen, directe datatransmissie naar China, Office-Mail en WiMAX mobiel breedbandinternet' voegt Franz Grüter toe.

'De sterke kanten van de twee bedrijven vullen elkaar perfect aan, waarbij hun klanten op de eerste plaats komen: de traditionele basis van TIC als internetaanbieder en de zeer geavanceerde IT-dienstverlening van VIA NET.WORKS completeren elkaar. In ruil profiteren de klanten van TIC van de veelomvattende oplossingen, een geavanceerd datacentrum en een compact nationaal en internationaal MPLS backbone netwerk' zegt Aldo Britschgi, CTO van VIA NET.WORKS.

De fusie bewerkstelligt bovendien een hoge synergie en groeipotentieel in xDSL, oplossingen voor datacentra, systeemintegratie en VPN-services.

Het nieuw gevormde TIC The Internet Company Ltd. is nummer 1 in Centraal-Zwitserland en nummer 5 in het hele land, zodat het internationale karakter van hun bedrijf bewaard blijft. TIC The Internet Company Ltd. streeft naar het openbreken van de klantenmarkt, een zich voortzettende uitbreiding en constante verbreding van zijn uitgebreide en innovatieve assortiment producten. De nadruk ligt duidelijk op WiMAX (draadloze breedbandverbindingen), IP-services tussen Europa en Azië, oplossingen voor Mobile Mail met Hosted Exchange en Voice-over-IP (VoiP).

Het managementteam van VIA NET.WORKS zal het nieuwe TIC The Internet Company Ltd. vanaf heden leiden. TIC The Internet Company Ltd. is een bedrijf van Solution24 Ltd. Holding, dat nu grotendeels in het bezit is van de oprichters van het voormalige VIA NET.WORKS Franz Grüter, Aldo Britschgi en Pius Grüter.

Internationaal bedrijf: fullservice internet- en IT-aanbieder - wij verbinden de wereld

Franz Grüter Aldo Britschgi

+41-79-211-07-82 +41-79-340-43-43
fgrueter@vianetworks.ch abritschgi@vianetworks.ch