Gemeente Hoorn


Honden aan de lijn op de Westerdijk

Persbericht d.d.: 23 november 2005

Wandelaars en bewoners ergeren zich geregeld aan loslopende en poepende honden op de Westerdijk. Bewoners van de Westerdijk ruimen de hondenpoep regelmatig op. Sommige mensen zijn bang voor honden en mijden daarom de Westerdijk. Bij de Westerdijk zijn nu verbodsborden geplaatst tegen loslopende honden. Tevens wordt met de borden aangegeven dat de hondenpoep moet worden opgeruimd.

Alleen in de goot mag hondenpoep blijven liggen, elders is er een opruimplicht. Dit geldt dus ook voor de grasstroken naast het voetpad van de Westerdijk. Op speelvelden mag een hond helemaal niet komen. Er is een goed alternatief voor de hondenbezitter die zijn hond wil laten loslopen. Op het Visserseiland, achter de grote parkeerplaats, is een losloopgebied langs het IJsselmeer waar geen opruimplicht geldt.

De reinigingspolitie gaat aankomende maanden extra controleren. Overtreders lopen kans op een bekeuring van 30 euro. Wie vragen heeft, kan contact opnemen met de reinigingspolitie, Bureau Stadstoezicht van de Gemeente Hoorn, telefoon 0229 252066.
---