Bartiméus


presentatoren bevelen Vereniging Bartiméus aan

Bekende politici en presentatoren bevelen Vereniging Bartiméus aan

DOORN Ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de Vereniging Bartiméus is een comité van aanbeveling opgericht. Wim Kok, Wim Deetman, Doekle Terpstra, André Rouvoet, Joop Atsma, Pia Dijkstra en Jacobine Geel willen met hun lidmaatschap bijdragen aan het werk dat Bartiméus doet voor mensen met een visuele beperking. Met de steun van dit comité wil Bartiméus verder bouwen aan haar naamsbekendheid en het vertrouwen van de achterban in de organisatie nog verder vergroten.

De Vereniging Bartiméus financiert projecten die de kwaliteit van leven voor blinde en slechtziende mensen verbeteren. Het gaat hierbij altijd om projecten op het gebied van onderwijs, zorg en dienstverlening. Met de oprichting van het comité van aanbeveling is nu een stap gezet om de vereniging bekender te maken bij het grote publiek. Carla Dekker, directeur van de Vereniging Bartiméus ervaart het als een nieuwe impuls: Onze vereniging bestaat nu 90 jaar. Dat is natuurlijk een respectabele leeftijd. Met dit kersverse comité laten we zien dat we nog steeds met veel energie ons werk doen. En dat we een draagvlak binnen de Nederlandse samenleving nodig hebben, want dat is een keiharde voorwaarde om mensen met een visuele beperking een blijvend steuntje in de rug te kunnen bieden.

Joop Atsma is Tweede Kamerlid voor het CDA en heeft zélf een visuele beperking: Bartiméus doet bijzonder goed werk, en is onmisbare voor mensen met een visuele handicap. Dat werk kan echter alleen maar gedaan worden als er voldoende steun van particulieren of bedrijfsleven is. Ik hoop dat mijn bijdrage Bartiméus in staat stelt om die steun verder te vergroten. Kijk op www.steunbartimeus.nl voor meer informatie.