Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen 23-11-2005

Op hol geslagen paard in sloot
LANGELO Dinsdagmiddag reed een inwoner van Langelo met zijn paard en wagen over de Osbroeksweg. Door nog onbekende oorzaak schrok het paard waarna het op hol sloeg. Paard en wagen kwamen uiteindelijk in de sloot tot stilstand. De brandweer heeft de combinatie uit de sloot gehaald waarna koetsier en paard lopend naar huis konden. Het paard zal nog onderzocht worden door een dierenarts of het dier nadelige gevolgen heeft opgelopen. De man kwam er zonder letsel vanaf. (05-201536)

Politie laat blazen
EMMEN In de nacht van dinsdag op woensdag liet een agent een 56-jarige bestuurder uit Hoorn blazen. De man reed even daarvoor over de Hondsrugweg. De blaastest wees een alcoholpromillage uit van 0,6. De man kreeg daarvoor een transactie aangeboden. (05-201633)

Vrachtwagenchauffeur rijdt onverantwoord
NIEUW AMSTERDAM Dinsdagmiddag reed een 29-jarige man uit Emmer-Compascuum met zijn auto over de N37. Een achter hem rijdende 27-jarige vrachtautochauffeur uit Wekerom vertoonde zogenaamd kleefgedrag door zeer kort achter hem te blijven rijden. Door een lichtsignaal werd de vrachtautochauffeur hierop attent gemaakt. Daarop haalde de vrachtwagenchauffeur in, ging kort voor de personenauto rijden en trapte op de rem waardoor de snelheid erg laag werd. Daarop besloot de man uit Emmer-Compascuum de vrachtwagen in te halen. Dat werd hem verhinderd doordat die vrachtwagenchauffeur op dat moment naar links reed en de personenauto bijna in de berm terechtkwam. Hierop werd de politie gewaarschuwd die niet alleen de aangever hoorde. Ook de verdachte vrachtwagenchauffeur werd gehoord alsmede een vrachtwagenchauffeur die alles gezien had toen hij achter beide autos reed. Hij bevestigde het verhaal van de aangever. (05-201592)

Attente buurman voorkomt inbraak
ASSEN Dinsdagmiddag zag een bewoner aan de Hunsingostraat dat een jongen via het dak het dakraam van de buren opende en naar binnen ging. Gewaarschuwde agenten troffen in de woning een 14-jarige jongen uit Assen aan. Hij ontkende iets weggenomen te hebben maar bij fouillering werd geld aangetroffen dat hij uit die woning had weggenomen. De jongen is ingesloten voor verder onderzoek en zijn vader is hiervan in kennis gesteld. (05-201578)

Agenten betrappen inbreker op heterdaad
EMMEN In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 20-jarige veelpleger uit Emmen aangehouden terwijl hij aan het inbreken was bij een benzinestation aan de Emmalaan. Agenten namen inbrekerswerktuig bij de man in beslag, hij is ingesloten gaat het veelplegerstraject in. (05-201640)

Mini-bikes weggenomen
EMMEN In de nacht van dinsdag op woensdag werden twee zogenaamde mini-bikes weggenomen. De ramen van het pand aan de Sint Gerardusstraat werden ingeslagen waarna de mini-bikes, met een waarde van 150 per stuk, werden weggenomen. (05-201642)

Politie let op gedrag in verkeer
MEPPEL Dinsdagavond controleerden agenten het verkeersgedrag van weggebruikers op en rond de Heerengracht. Er werd één parkeerbon uitgeschreven, een bekeuring voor te hoge snelheid, twee voor het fietsen zonder verlichting en twee bekeuringen voor het niet volgen van de verplichte rijrichting. (05-201612)

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur. Tel 0592 36 12 94 of 06 53 23 80 59.