Landstede


Landstede zet de deuren open

Om leerlingen die een vervolgopleiding moeten kiezen volop de gelegenheid te bieden zich te oriënteren op het gebied van de vele opleidingen, houdt Landstede woensdag 23 en donderdag 24 november Open Huis van 15.00 tot 21.00 uur. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen op de verschillende vestigingen waar studenten en docenten informatie geven over de opleidingen.

Uitgelicht: Schonenvaart en China
Studenten van de opleidingen Secretarieel, Bedrijfsadministratie en Commerciële dienstverlening worden Werknemer in Opleiding (WIO) in de stad Schonenvaart, een praktische leeromgeving.

In Schonenvaart kan elke student in zijn eigen tempo en op een manier die hem of haar het best past zijn eigen leerroute volgen. De student gaat direct aan de slag, doet veel praktijkervaring op en krijgt een goed beeld van wat een economisch beroep inhoudt.

De aanpak van Schonenvaart is praktisch, flexibel en gevarieerd. Hoe creatief en leerzaam een economische opleiding bij Landstede kan zijn, is behalve bij Schonenvaart ook te zien aan projecten als het virtuele handelsprogramma met China dat de studenten samen met 45 Chinese studenten doorlopen.

Een opsteker voor mensen die ervaring op willen doen met een van de grootste groeiers binnen de wereldeconomie. Meer informatie is woensdag te vinden aan het Dokterspad 2.

Uitgelicht: Life & Nature Specialist
Landstede biedt de unieke deeltijdopleiding Life & Nature Specialist (LNS).

Met deze opleiding kan men onder andere voorlichter worden bij milieuorganisaties, NME- en duurzaamheidscentra, zoals Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Nationale Parken. Iedereen kan instromen in deze opleiding. De cursist stelt samen met de coach het leertraject op.

De cursisten ontvangen na afronding een diploma Sociaal Cultureel Werker met als specialisatie Life & Nature Specialist. Meer informatie over LNS is woensdag te vinden aan de Fuchsiastraat 1.

Uitgelicht: Leisure & Facility
Ook een aantal nieuwe opleidingen zal die dag aan bod komen. Zo zijn docenten aanwezig van de opleiding Leisure & Facility. Deze opleiding is gericht op facilitaire dienstverlening en recreatie.

Uitgelicht: Autotechniek
Een andere nieuwe opleiding van Landstede is de opleiding Autotechniek. Landstede samen met de vmbo-opleiding Spectrum een compleet leslokaal ingericht als autowerkplaats. Deze praktijklokalen zijn niet de enige middelen om leerlingen ervaring op te laten doen. Bij de opleidingen staat het opdoen van praktijkervaring hoog in het vaandel.

Uitgelicht: Vormgeving & Interieur en Vormgeving & Fotografie Bij Vormgeving & Entertainment zijn twee nieuwe onderdelen van start gegaan. Met Vormgeving & Interieur leren studenten als toekomstige binnenhuisadviseurs interieurs in te richten en gaan ook zelf aan de slag met het ontwerpen en maken van meubels.

Vormgeving & Fotografie biedt alles op het gebied van fotonica: van het maken van animaties tot het werken met beeldmateriaal voor de media. Belangstellenden kunnen woensdag een kijkje nemen aan de Assendorperdijk 15.

Open Huis bij Landstede, woensdag 23 november, van 15.00 tot 21.00 uur.

In Harderwijk en Raalte op donderdag 24 november van 15.00 tot 21.00 uur.

Iedereen is van harte welkom!

Landstede Open Huis