Senternovem


Nationaal Symposium Schoon Fossiel voor Nederland

Aanvangsdatum

23-11-2005

Eendaags evenement

Op woensdag 23 november 2005 organiseren SenterNovem en het programma CATO het nationaal symposium Schoon Fossiel voor Nederland. Dit symposium is de primeur in Nederland.

De uitstoot van het broeikasgas CO2 door toenemend gebruik van fossiele brandstoffen speelt een cruciale rol in de verandering van ons klimaat. Om de uitstoot van CO2 te verminderen zijn in 1997 in Kyoto concrete doelstellingen geformuleerd. Om aan het Kyoto-protocol te kunnen voldoen, moet de Nederlandse CO2-uitstoot aanzienlijk omlaag. Één van de kansrijke mogelijkheden daarvoor is CO2 afvang en opslag. Het nationaal symposium 'Schoon Fossiel voor Nederland' brengt de mogelijkheden die CO2 afvang en opslag biedt onder de aandacht. Tijdens het symposium kunnen kennis en visies over dit onderwerp worden uitgewisseld.

Programma

Staatssecretaris drs. Pieter van Geel van VROM opent het symposium. Tijdens lezingen van diverse experts komen alle facetten van een schoon gebruik van fossiele brandstoffen aan de orde. De middag wordt afgesloten met een Socratisch debat waarin de panelleden, op speelse doch indringende wijze, worden bevraagd over de kansen en dilemma's van Schoon Fossiel onder leiding van Tweede-Kamerleden drs. Paul de Krom (VVD) en ir. Diederik Samson (PvdA). Het volledige programma vindt u op: http://symposium.co2-cato.nl/

Naast het interessante programma biedt dit symposium u de unieke gelegenheid om contacten te leggen, te discussiëren over specifieke vraagstukken en zullen diverse bedrijven en instellingen zich presenteren.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden geschiedt elektronisch via het aanmeldformulier. In verband met het beperkte aantal plaatsen sluit de aanmelding op 30 september a.s.

Doelgroep

Het symposium is bedoeld voor beslissers binnen bedrijven, onderzoeksinstellingen, ministeries en milieuorganisaties die betrokken zijn bij dit onderwerp.

Locatie

Het Museon te Den Haag

Toegangsprijs

Aan deelname zijn geen kosten verbonden
Wijzigingsdatum | 28-09-2005