Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, 22 november 2005

VideoRecruitment maakt persoonlijke video-sollicitatie bereikbaar voor iedereen Video-sollicitatie in opmars

UTRECHT - De video-sollicitatie is in opmars. "Door de opkomst van breedband internet, digitale video en instant messaging, wordt steeds meer gebruik gemaakt van communicatie met beeld en geluid via internet. De trend voor het werving- en selectieproces sluit daarop aan met de online video-sollicitatie", stelt Steven Tolsma van het Utrechtse bedrijf VideoRecruitment. Het bedrijf heeft daarom een laagdrempelige site gelanceerd (www.videorecruitment.nl) om de video-sollicitatie bereikbaar te maken voor grote groepen werkzoekenden. Iedere sollicitant met een webcam of digitale camera kan zelf een videopresentatie op de site zetten. Daarnaast kan de sollicitant ook actief werkgevers benaderen met zijn film en cv.

Video-solliciteren wint vooral aan belangstelling bij beroepsgroepen waarbij de persoonlijke presentatie belangrijk is en er geregeld direct contact is met klanten. Om die reden ligt de focus bij de commerciële functies. "Onze werkwijze biedt voordelen voor werkgevers én sollicitanten", vertelt Steven Tolsma, managing director van VideoRecruitment.nl. "Bedrijven kunnen bij ons een zoekopdracht plaatsen of een abonnement afsluiten op onze database met videofilms en cv's. Een videofilm vervangt niet het sollicitatiegesprek, maar biedt wel een goede eerste indruk en voorselectie van de beste kandidaten". Marketingmanager Bas Kroontje vult aan: "voor werkgevers werkt deze vorm van werving en selectie directer, sneller en zeker 50% voordeliger dan bij een meer traditioneel werving- en selectiebureau. Voor werkzoekenden biedt VideoRecruitment de gelegenheid om zichzelf op een laagdrempelige, leuke en zeer onderscheidende manier te presenteren aan werkgevers."

Volgens Tolsma onderscheidt zijn bedrijf zich op een aantal aspecten: "Kandidaten krijgen een persoonlijke code om in hun cv of brief op te nemen. De werkgever kan de videopresentatie dan online bekijken. Ook bieden wij kandidaten de mogelijkheid zelf een videofilm op te nemen met een digitale videocamera of webcam, en bieden we voor freelancers een platform om zichzelf te presenteren. Met succes, want onze database biedt al plaats aan meer dan 45 trainers, coaches en trainings-acteurs."

VideoRecruitment.nl biedt deze techniek tevens aan voor andere bureaus op het gebied van werving en selectie, executive search, reïntegratie en outplacement. "Deze partijen kunnen onder hun eigen naam en huisstijl gebruikmaken van de videotechnologie van ons bedrijf, om op deze onderscheidende manier hun kandidaten te presenteren aan hun eigen opdrachtgevers."

Meer informatie: www.VideoRecruitment.nl.