Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kodak introduceert compacte i40-scanner met een multifunctionele frontfeeder voor documentinvoer

Eenvoudig, snel en kwalitatief goed scannen van rijbewijzen, creditcards en soortgelijke documenten

Vianen, 22 november 2005 - Kodak Document Imaging introduceert de Kodak i40-scanner met een multifunctionele frontfeeder. De i40 met frontfeeder is bij uitstek geschikt voor het scannen van formulieren, identiteits- en verzekeringskaarten, creditcards, rijbewijzen en soortgelijke documenten. Met de frontfeeder zijn deze documenten eenvoudig aan de voorkant van de scanner handmatig in- en uit te voeren. Dit levert een aanzienlijke ruimtebesparing op. Met een hoogte van slechts 16,2 cm is de i40 zeer compact en daarom ideaal voor decentrale archiverings- en documentbeheertoepassingen De scankwaliteit is uniek voor een scanner dankzij de Kodak PerfectPage-scantechnologie.

De gebruiksmogelijkheden van de i40 zijn groot. Zo kunnen verzekeraars, banken en overheden met de multifunctionele frontfeeder flexibeler en efficiënter werken. Een autodealer kan voor een proefrit snel en eenvoudig het rijbewijs en de identiteitskaart van een klant scannen. En ook medewerkers zelf profiteren van de uitgebreide mogelijkheden van de Kodak i40. Zo kunnen ze aanvraagformulieren en documenten van cliënten op de werkplek digitaliseren en de informatie direct verwerken. Ziekenhuizen kunnen met de i40 ponskaartjes en verwijsbrieven van huisartsen op de polikliniek inscannen en direct alle informatie centraal vastleggen.

Kodak i40 - technische details

De i40 heeft een snelheid van 25 pagina's (of 50 beelden) per minuut en scant elk document in één handeling in zowel zwart-wit en grijstinten, als kleur. De Automatic Document Feeder (ADF) zorgt voor een rechte invoer van het document en voorkomt scheve beelden. De scanner kan ook dubbelzijdig scannen met een optische resolutie van maximaal 600 dpi. De Kodak PerfectPage-scantechnologie garandeert een buitengewone beeldkwaliteit. Zo worden beelden bijvoorbeeld automatisch rechtgezet en bijgesneden. De helderheid en het contrast worden automatisch voor elk afzonderlijk document geoptimaliseerd. De kwaliteit blijft daardoor consistent en hoog, zelfs bij de moeilijkste documenten. Met één druk op de knop is een perfecte scan te maken, ongeacht de kwaliteit van het oorspronkelijke document. De i40-desktopscanner wordt geleverd met TWAIN en ISIS drivers en een 'plug and play' USB2.0-interface voor probleemloze installatie.

Firmware- en driver-updates
De Kodak i30- en i40-scanners zijn voorzien van firmware en drivers. Gebruikers kunnen deze gratis downloaden via de sectie 'Drivers' op www.kodak.com/go/DIsupport.

De belangrijkste nieuwe mogelijkheden zijn:


· Kodak Button Manager - voor configuratie van negen verschillende toepassingen die met de 'Start'-knop zijn te starten. Wanneer gebruikers documenten als PDF-bestanden willen scannen, starten zij ReadIRIS Corporate Edition 9 met één druk op de knop. Dit programma wordt bij de scanner geleverd;


· Image edge fill - vermindert kartelige randen voor scherpe beeldranden;


· grotere maximumlengte voor documenten - de maximale lengte voor te scannen documenten bedraagt nu 86,3 cm.

Prijs, beschikbaarheid en garantie

De i30- en i40-scanners hebben een adviesprijs van respectievelijk ¤ 799 en ¤ 1.145 exclusief btw. De speciale documentinvoer voor de i40-scanner is vanaf november 2005 beschikbaar en wordt alleen bij dit model geleverd. De garantie is standaard één jaar, inclusief vervanging van defecte onderdelen binnen vier dagen. Deze garantie is uit te breiden naar twee of drie jaar, inclusief vervanging van een defecte scanner binnen één werkdag.

Over Kodak Document Imaging

Kodak helpt mensen bij het maken, verspreiden, afdrukken en weergeven van beelden - of het nu gaat om herinneringen, zakelijke informatie of amusement. Met een omzet van $13,5 miljard in 2005 richt het bedrijf zich op een digitaal georiënteerde groeistrategie die wordt aangestuurd door vier businessunits: Digital & Film Imaging Systems - voorziet consumenten, professionals en filmmakers van traditionele en digitale producten en services; Health - biedt de gezondheidsindustrie traditionele en digitale imaging- en informatiesystemen, ICT-oplossingen en services; Graphic Communications - levert klanten een breed aanbod oplossingen voor pre-press, traditionele en digitale afdruktaken,

documentscanning en ondersteuning van IT-oplossingen van verschillende leveranciers; Display & Components - levert beeldsensoren aan Original Equipment Manufacturers en intellectuele eigendommen en materialen voor organische, lichtgevende dioden (OLED) aan fabrikanten van LCD-schermen. Meer informatie over Kodak (NYSE: EK) en Kodak Document Imaging is nu beschikbaar op www.kodak.com en www.kodak.com/go/docimaging.

Kodak is een handelsmerk van Eastman Kodak Company.

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal:

Lammers van Toorenburg Benelux PR

Dennis Hompes

Telefoon: +31 (0)30 - 65 65 070

E-mail: kodak@lvtpr.nl

www.lvtpr.nl

Kodak Document Imaging

Peter de Boer

Telefoon: +31 (0)347 - 36 39 00

E-mail: pnc.deboer@kodak.com

www.kodak.com/go/docimaging

Voor een testexemplaar en/of beeldmateriaal: kodak@lvtpr.nl