Ingezonden persbericht


Easynet wijst Tele Atlas de weg

Marktleider in ontwikkeling van digitale kaarten vertrouwt op Easynet voor Europese VPN-oplossing

Amsterdam, 22 november 2005 - Easynet, de zakelijke Europese telecomprovider met een eigen breedbandnetwerk, levert een Europese VPN-oplossing via breedband aan Tele Atlas, marktleider op het gebied van de ontwikkeling en innovatie van digitaal kaartmateriaal. Parallel aan het bestaande hoofdnetwerk van Tele Atlas dient het netwerk van Easynet vooral voor de verbinding van de lokale Europese afdelingen en de 'travelling users' van Tele Atlas.

Tele Atlas is een van de belangrijkste leveranciers van digitale wegenkaarten voor autonavigatiesystemen, mobiele navigatietoestellen en online routeapplicaties die het vinden van locaties over de gehele wereld mogelijk en makkelijk maken. Dankzij de compatibiliteit met veelgebruikte navigatiesystemen behoort de technologie van Tele Atlas tot de kern van consumenten- en zakelijke applicaties. Onder meer Blaupunkt, DaimlerChrysler, Michelin, TomTom en UPS maken gebruik van de diensten van Tele Atlas. Veilige, snelle en betrouwbare internetverbindingen spelen daarbij een steeds belangrijker rol. Tele Atlas ging daarom op zoek naar een onafhankelijke partner die alle Europese locaties met elkaar kon verbinden en benaderde Easynet voor de levering van een Europese VPN-oplossing over een breedband-IP-netwerk.

Carlo Verdoliva, Senior Manager Worldwide Network & Telecom bij Tele Atlas: "We wilden een leverancier die ons een stabiel VPN kon garanderen. Internet en e-mail zijn bij Tele Atlas uitgegroeid tot kritische bedrijfsprocessen. Een veilig en betrouwbaar netwerk is daarom essentieel. Bovendien zochten we een operator die ons in alle Europese landen waar we actief zijn, internetconnectiviteit kon bieden. Easynet was de enige speler die aan al deze voorwaarden kon voldoen."

Een belangrijke pijler binnen de samenwerking is flexibiliteit. De implementaties bij Tele Atlas dienden namelijk vaak zeer snel te verlopen. Zo is er bijvoorbeeld de afgelopen maanden een aantal afdelingen op korte termijn verhuisd. "Ook al waren we soms zelf pas heel laat op de hoogte van een verhuizing, toch stelde Easynet zich telkens weer zeer flexibel op. Dankzij die vlotte aanpak was het netwerk tijdig en zonder incidenten klaar", zegt Luc Pieters, Project Manager ICT bij Tele Atlas.

Die flexibiliteit blijkt ook uit de vlotte samenwerking tussen Tele Atlas en Easynet. "We hebben één vast aanspreekpunt bij Easynet, waardoor de communicatie in beide richtingen heel soepel verloopt. Bovendien zitten alle afspraken gebundeld in één globaal contract, waardoor we de individuele contracten per land - en alle tijd en kosten die daarmee gepaard gaan - konden vermijden", aldus Verdoliva.

Over Tele Atlas
Tele Atlas, opgericht in 1984, is marktleider op het gebied van de ontwikkeling en innovatie van digitale kaarten. Auto- en persoonlijke navigatie, plaatsbepaalde diensten, geospatiale producten en databaseoplossingen behoren tot de kernactiviteiten van het bedrijf. Als koploper in haar sector beschikt Tele Atlas over de meest accurate reproductie van het huidige wegennetwerk, zowel in Europa en in de Verenigde Staten, als in Canada. Dankzij de compatibiliteit met veelgebruikte navigatiesystemen behoort de technologie van Tele Atlas tot de kern van globale consumenten- en B2B-applicaties. Onder meer Blaupunkt, DaimlerChrysler, Michelin, TomTom en UPS maken gebruik van Tele Atlas.

Over Easynet
Easynet is een pan-Europese telecomprovider met een eigen breedbandnetwerk, die zich uitsluitend richt op de zakelijke markt. Als gedreven en pragmatische provider is Easynet erop gericht specifieke klantwensen te vertalen naar flexibele oplossingen. Opgericht in 1994 in Engeland en in 1996 genoteerd aan de London Stock Exchange, is Easynet uitgegroeid tot een internationale organisatie met vestigingen in acht landen in Europa (Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, België, Zwitserland en Nederland). Dankzij het uiterst moderne IP-netwerk en de expertise van meer dan 1.100 medewerkers is Easynet in staat op zowel nationale als Europese basis bedrijven te voorzien van diensten voor breedbanddatacommunicatie, telefonie, hosting en security. Easynet Nederland is gevestigd in Amsterdam en heeft 200 medewerkers.