Ingezonden persbericht

Hergebruik bouwmaterialen in de lift

Triodos bank ondersteunt het project met een bijdrage van ¤ 2000

UTRECHT, 20051122 -- Steeds meer Nederlanders gaan via www.kringloopbouwmaterialen.nl op zoek naar gebruikte, oude en zelfs historische of antieke bouwmaterialen, waarmee een renovatie, verbouwing of een klus op een goedkopere manier kan worden uitgevoerd. Daarbij wordt niet alleen financieel voordeel behaald. Ook het milieu is beter af. Hergebruik van bouwmaterialen levert een aanzienlijke CO2 reductie op.


Sinds de introductie van de site werd deze 90.000 keer bezocht. Opvallend daarbij is de sterke stijging van de bezoekersaantallen in het laatste halfjaar. Na anderhalf jaar werd in maart van dit jaar de 50.000ste bezoeker verwelkomd. Inmiddels zijn we een half verder en hebben nog eens 40.000 mensen de site bezocht. Een stijging van maar liefst 45% in een half jaar tijd.

Stichting Milieunet heeft de site in 2003 gemaakt met als doel een einde te maken aan de onbekendheid van de verkrijgbaarheid van secundaire bouwmaterialen. Op bijna 200 sites van provincies, gemeenten, overheidsorganisaties, milieuorganisaties en startportalen is een link naar www.kringloopbouwmaterialen.nl aangebracht. Wekelijks komen er nieuwe sites bij die het hergebruik van bouwmaterialen willen stimuleren door ook een link aan te brengen. Stichting Milieunet nodigt u graag uit om dit goede voorbeeld te volgen.

Dankzij een bijdrage van de Triodos bank van ¤ 2000 wordt er op dit moment hard gewerkt aan een eerste verbetering van de site, die in december gereed zal zijn. Het aantal rubrieken zal worden uitgebreid met o.a. bouwgrondstoffen, constructiestaal, damwanden, kunststof kozijnen, gereedschap en machines, aggregaten, et cetera.

Voor een verdere verbetering van de site wordt nog financiering gezocht. Stichting Milieunet wil voor de site het onafhankelijke karakter in stand houden en kan juist daardoor een compleet overzicht bieden van alle bij haar bekend zijnde leveranciers van gebruikte bouwmaterialen. Opname op de site is en blijft gratis voor leveranciers.

Help mee en steun stichting Milieunet om het hergebruik van bouwmaterialen te bevorderen.




stichting Milieunet