Gemeente Gouda


persbericht: zusterstad elmina bezoekt gouda (23/11/2005)

Van 22 november tot 3 december is een delegatie uit de zusterstad Elmina voor een stage in Nederland. Dit op uitnodiging van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De delegatie zal van 25 tot en met 28 november in Gouda vertoeven. Het thema van de stage ligt op het gebied van verzamelen en registreren van persoonsgegevens, kadaster en het heffen van belastingen.

Op 30 november verzorgt Gouda een stagemiddag voor Ghanezen uit Accra, Kadjebi, Kumasi en Elmina. De middag zal specifiek gaan over de belastingheffing in de gemeente en over het systeem Stroomlijn dat de gemeente gebruikt voor het raadplegen van haar gegevens.

Uiteraard zal in de dagen dat de delegatie uit Elmina in Gouda is, over het gezamenlijk afvalproject worden gesproken. Het project verloopt overigens voorspoedig. Zo is de grootste afvalberg in het stadje Elmina onlangs verwijderd.

Maandag 28 november legt de delegatie een bezoek af bij de brandweer om symbolisch een brandweerwagen in ontvangst te nemen. De brandweer stelt met ingang van januari 2006 een brandweerwagen ter beschikking aan Elmina.