Gemeente Almelo

Almelo Boven Water; prijswinnaars en activiteiten Bibliotheek

Op 17 en 19 november werden in de bibliotheek de prijswinnaars bekend gemaakt van de fototentoonstelling en de sieradenexpositie. Verder heeft de Bibliotheek Almelo nog twee wateractiviteiten voor kinderen in november. Deze week draait de film Kameleon II' in alle bibliotheekvestigingen en woensdag 30 november is er een speciale de Boot van de Sint' middag in de drie bibliotheken.

Prijswinnaars fototentoonstelling
Donderdag 17 november werden de prijswinnaars van de fototentoonstelling bekend gemaakt. De jury heeft bij het beoordelen van de foto's gekeken naar o.a. originaliteit, thema interpretatie, compositie, scherpte en kleurgebruik. Van alle foto's zijn er eerst 12 foto's geselecteerd en hieruit de 6 beste foto's. Uiteindelijk heeft de jury gekozen voor 3 eervolle vermeldingen, een 1^e, een 2^e en een 3^e prijs.

1^e eervolle vermelding: foto gemaakt door Leidy Wohlgemuth-Roose. Titel: Stadhuisbewaking

2^e eervolle vermelding: foto gemaakt door Harold ter Beek. Titel: Auto met waterdruppels.

3^e eervolle vermelding: foto gemaakt door Jelmer Andree. Titel: Vanaf de brug bij de Jachthaven.
De drie prijswinnaars:

1^e prijs: Sietse Smit. Titel foto: Zomer in de Riet
2^e prijs: Henk Puller. Titel foto: Gravenallee in de januari zon
3^e prijs: Ingrid van der Kooi. Titel foto: Spiegeling van het Torentje in het water
De fototentoonstelling in de Centrale Bibliotheek is nog te bezichtigen tot en met 31 december 2005.

Prijswinnaars sieradenexpositie Almelo onder en boven water Zaterdagmiddag 19 november werden de prijswinnaars van de sieradenexpositie bekend gemaakt. De prijsvraag was uitgeschreven door de Cultuur Historische Evenementen (CHV), afdeling textiel. Circa 110 sieraden die iets met water te maken hebben waren ingezonden. Volgens de jury waren de inzendingen van een hoge kwaliteit'. Er waren prijswinnaars in drie categorieën. In de categorie jongeren' ging de eerste prijs naar Surraya Jeox. In de categorie originaliteit' ging de hoofdprijs naar Marcella Huttner en Liesbeth Eeftink won de eerste prijs voor het meest draagbare sieraad'.
Brigitte Hoogstraaten won de publieksprijs. Verder was er de aanmoedigingsprijs' voor de school Het Mozaik' en ontving Sandra Eijkclenboom van het Dag Activiteiten Centrum (DAC) de waarderingsprijs.
De sieradenexpositie in de Centrale Bibliotheek kunt u nog bewonderen tot en met zaterdag 26 november 2005.

De film Kameleon II'
Nieuwe avonturen van de tweeling Sietse en Hielke op en rond het water met hun boot De Kameleon'.
Deze film wordt op de volgende dagen gedraaid.
Donderdag 24 november om 15.45 uur in de Bibliotheek Heracles Vrijdag 25 november om 15.45 uur in de Bibliotheek Schelfhorst Zaterdag 26 november om 14.00 uur in de Centrale Bibliotheek De toegang is gratis (zolang er plaats is) en is voor kinderen vanaf 6 jaar.

De Boot van de Sint
Ook dit jaar brengt Sint Nicolaas een bezoek aan de Bibliotheek Almelo en Piet neemt een zak met pepernoten mee. Op woensdag 30 november bezoekt de Sint de volgende drie bibliotheekvestigingen: Om 14.00 uur: Bibliotheek Schelfhorst
Om 14.45 uur: Centrale Bibliotheek
Om 15.30 uur: Bibliotheek Heracles
De kinderen kunnen van 14.00 tot 16.00 uur aan de slag met een bouwplaat van de stoomboot of een kleurplaat kleuren. Vanaf nu tot en met 6 december kunnen kinderen ook komen spelen met de handpoppen van Sint, Piet en het paard Americo.
Info bij Paula de Haan, telefoon (0546) 822005.