Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

22-11-2005
Najaarsnota bevestigt goede financiële positie gemeente

Het college van B&W heeft de najaarsnota 2005 besproken en vastgesteld. Op grond van de najaarsnota wordt geconstateerd dat het financiële beleid van de gemeente uitmondt in een positieve tussenstand van ruim twee miljoen euro. De onttrekking uit de reserves die gedaan is om de begroting voor 2006 sluitend te maken, kan nu ruimschoots worden gecompenseerd door dit bedrag toe te voegen aan de bestemde reserves.
Wethouder Tol meldt met genoegen dat de gemeentebegroting in alle opzichten voldoet aan de uitgangspunten van het BBV (Besluit Begroten en Verantwoorden Provincies en Gemeenten). Burgemeester Van Beek vindt het van belang dat de financiële ruggengraat verder verstevigd wordt en dat hiermee ook ruimte gecreëerd wordt om de ontwikkeling van een gemeentelijk integraal veiligheidsbeleid handen en voeten te geven. Iets meer dan twee ton euro wordt binnen de portefeuille van wethouder Schouten gereserveerd voor aanvullend buitengewoon onderhoud van straatwerk.
Voor de wethouders Luyckx en Mooijer is het van groot belang dat de ruim 3½ ton euro die dit jaar niet hoefde te worden uitgegeven voor gehandicaptenvoorzieningen, in een nieuwe reserve gestopt wordt. Dit om de kosten te kunnen opvangen die de gemeente moet gaan maken voor nieuwe op haar afkomende taken in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).