Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 22 november 2005

Politie houdt vonnisklanten aan

TILBURG Agenten van het Tilburgse Veelplegers Team (ITVT) hebben gisteren diverse aanhoudingen verricht in verband met vonnissen die nog open stonden.


-Aan het Salihof werd een 33-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden die nog 30 dagen had open staan.


-Een 34-jarige Tilburger werd gistermiddag aan het Calandhof aangehouden. Hij had ook nog 30 dagen open staan.


-Een 43-jarige Tilburger is gistermiddag om halfvijf in de Fabrieksstraat in Tilburg aangehouden. Hij had nog 35 dagen open staan.


-Een 51-jarige man uit Tilburg is gisteravond rond kwart over zeven aangehouden aan de Molenbochtstraat. Hij had nog een vonnis van 218 dagen open staan.


-Aan de Bieslookweg in Tilburg werd gisteravond rond de klok van acht uur een 22-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij had nog 12 dagen open staan.


-Een 53/jarige inwoner van Oisterwijk is vanmorgen om tien over halfelf aan de Tilburgseweg in die plaats aangehouden. De man had nog 77 dagen te goed.


-Aan de Deldenstraat in Tilburg hebben agenten vanmorgen om halftwaalf een 38-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. Zij had nog een vonnis van 55 dagen open staan.


-Aan de Albert Baestenstraat in Tilburg is vanmiddag om twaalf uur een 38-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. Zij had nog 14 dagen open staan.

Tilburger van telefoon beroofd

TILBURG Een 25-jarige Tilburger is gistermorgen rond kwart over zes op de Tatraweg in deze stad van zijn mobiele telefoon beroofd. De beroving werd gepleegd door twee nog onbekende straatrovers die op een bromfiets reden. Het slachtoffer liep over de Tatraweg en kreeg van en van de straatrovers een trap in zijn rug waardoor hij viel. Ook de mobiele telefoon van de Tilburger viel hierdoor uit Zijn handen. De bijrijder op de bromfiets stapte af en pakte de mobiele telefoon, waarna ze wegreden. De waarde van de gestolen GSM is ruim 400 euro.

Politie ruimt hennepkwekerij in woning

TILBURG In een woning aan de Frederik van Eedenstraat hebben agenten gistermiddag rond de klok van vier uur een hennepkwekerij met 120 planten aangetroffen. De kwekerij stond in een slaapkamer op de eerste verdieping. Enkele planten zijn bemonsterd en de rest is vernietigd. De politie heeft van de 37-jarige bewoonster een verklaring opgenomen.

Computer en cameras gestolen

OISTERWIJK Gisteravond rond kwart over zeven kreeg de politie een melding binnen van een inbraak in een bedrijf aan de Nedervonder in deze plaats. De inbrekers hadden een deur van het bedrijf open gebroken en uit het kantoor zijn een computer en twee cameras gestolen.

Politie pakt vandalen op

TILBURG Aan de Groenstraat in Tilburg hebben agenten gisteravond om acht uur twee jongens aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van vernielingen aan de auto van een 41-jarige Tilburgse vrouw, die geparkeerd stond op het parkeerterrein bij de cartbaan De vrouw ontdekte de vernielingen aan haar auto toen ze weg wilde rijden. De vandalen, 15 en 16 jaar oud en afkomstig uit Tilburg en Dongen, bleken in het cartcentum rond te lopen waarna ze zijn aangehouden. Via het Buro HALT zal naar een passende straf voor het tweetal worden gezocht.

Flatscreen en DVD-speler gestolen

TILBURG Bij een inbraak in een woning, die gisteren overdag werd gepleegd, zijn de inbrekers met een flatscreen en een DVD-speler aan de haal gegaan. Zij konden de woning binnen komen door aan de achterzijde van het huis een raam open te breken.

Politie pakt man op na brandstichting

TILBURG Vanmorgen om tien voor zeven hebben agenten aan de Trouwlaan in Tilburg een 41-jarige man uit deze stad aangehouden. De man wordt verdacht van opzettelijke brandstichting in de woning van een 35-jarige vrouw uit deze straat. De man gooide brandende kranten door de brievenbus van haar woning.

Politie houdt verkeerscontrole aan de Oerlesestraat

TILBURG Vanmorgen hebben agenten van het politieteam Binnenstad een verkeerscontrole gehouden aan de Oerlesestraat in Tilburg. In totaal controleerden de agenten 50 voertuigen. Twaalf automobilisten kregen een bekeuring omdat ze de autogordel niet droegen. Een automobilist reed met mistlichten. Drie automobilisten konden hun kentekenbewijs niet tonen en twee automobilisten hadden geen rijbewijs bij zich.

Dronken man aangehouden

TILBURG Vanmiddag om kwart over twaalf hebben agenten in een winkelcentrum aan het Paletplein in Tilburg een 47-jarige man uit Utrecht aangehouden. De man die flink onder invloed van alcohol was lag in het winkelcentrum op een bank te slapen.

Bredanaar beroofd

TILBURG Met het opnemen van een aangifte is de politie een onderzoek begonnen naar de beroving van een 36-jarige Bredanaar. De man werd gistermiddag tussen kwart over twee en vijf over halfdrie aan de Schouwburgring in Tilburg beroofd van een laptoptas waarin sieraden zaten. De sieraden bestonden uit vijf ringen, een niet nader gedefinieerd beeld, een hanger en een collier. De straatrover haalde de laptoptas van de schouder van de Bredanaar en verdween hiermee i n het winkelend publiek.

Inbrekers gaan met sigaretten aan de haal

GOIRLE Afgelopen nacht werd er aan de Geitenhoef in Goirle ingebroken in een sportaccommodatie. De inbrekers zijn op het dak van het complex geklommen en hebben in het dak een groot gat gemaakt waardoor ze naar binnen zijn geklommen. In de hal hebben de inbrekers een sigarettenautomaat opengebroken en de in houd meegenomen.

Inbrekers actief in de Blaak

TILBURG Vannacht zijn inbrekers actief geweest in de Blaak. Vanmorgen kreeg de politie vier meldingen binnen van woninginbraken. De inbraken werden gepleegd aan de Regge (2x), de Vecht en de Reest. Op twee adressen zijn autos weggenomen. Aan de Reest gingen de inbrekers er vandoor met een blauwe Peugeot 607 voorzien van het kenteken 05-JD-KL en aan de Vecht werd een grijze Volvo V70 met het kenteken 62-LS-HD gestolen. Vermoedelijk met een van deze autos werd aan de Gilzerbaan een ramkraak gepleegd. De inbrekers ramden met de auto een toegangshek en de pui van het bedrijf. Bij deze ramkraak werden overigens geen goederen gestolen omdat het een leeg pand was. Naast de gestolen autos bestond de buit bij de inbraken uit een handtas, een mobiele telefoon en een jas. De politie heeft van alle benadeelden een aangifte opgenomen en de gestolen voertuigen staan gesignaleerd. De politie stelt een nader onderzoek in. Om de woningen binnen te komen maakten de inbrekers gebruik van de zogenaamde hengelmethode (via de brievenbus de voordeur openen). De politie stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Carel Bouman