Politie Gelderland-Midden

Ede - politie zoekt getuigen van doorrijding bij ongeval
Publicatiedatum: 22-11-2005 16:18:31

De Edese politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval op de kruising van de Schaapsweg met de Maanderweg waarbij een 32-jarige vrouw gewond raakte. Een nog onbekende automobilist reed na de aanrijding door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.

Het ongeval gebeurde afgelopen donderdag 17 november omstreeks half zes. Het slachtoffer reed toen op de fiets over de Schaapsweg richting Stationsweg. Volgens het slachtoffer wilde zij na het passeren van de spoorwegovergang oversteken om de Maanderweg in te rijden. Op dat moment werd ze echter geschept door een auto, die vanaf de Maanderweg plotseling linksaf sloeg. Het slachtoffer kwam daarbij te vallen en bleef gewond op straat liggen. De automobilist zou vervolgens aan de verkeerde kant van de weg zijn weggereden richting Stationsweg.

Volvo
De gewonde Edese is later per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en is daar inmiddels na behandeling ontslagen. De Edese politie heeft echter nog geen spoor van de onbekende automobilist en is daarom naarstig op zoek naar getuigen die mogelijk meer kunnen vertellen. De betrokken auto, die was doorgereden, zou een Volvo type 770 zijn van een lichtere kleur. Personen die meer weten over het ongeval of de identiteit van de onbekende bestuurder worden verzocht contact op te nemen met de politie in Ede via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---