Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Website in Top 20
22 november 2005
Website Zuidoost schiet landelijke Top 20 binnen

De website van stadsdeel Zuidoost: www.zuidoost.amsterdam.nl is in de gemeenteranglijst Overheid.nl, waar ruim 490 gemeentesites geregistreerd staan, gestegen van plek 85 naar plek 17. De website scoort op de gebieden dienstverlening en gebruiksvriendelijkheid nu zelfs de maximale score.

Overheid.nl voert in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties onderzoek uit naar de kwaliteitsontwikkeling van overheidswebsites. Gemeentesites kunnen onder andere scoren op g ebruiksvriendelijkheid, bestuurlijk, dienstverlening en participatie. De enorme stijging op de ranglijst komt vooral door de extra punten die de site krijgt op het onderdeel `dienstverlening'. In juni 2005 opende het stadsdeel een digitaal loket voor ondernemers, naast het al eerder geopende loket voor burgers. Het ondernemersloket biedt de mogelijkheid om 24 uur per dag, 7 dagen per week informatie te raadplegen over vrijwel alle producten en diensten die van belang zijn voor ondernemers. Ook biedt het loket de mogelijkheid een aantal producten en vergunningen online aan te vragen en te betalen.

De website zal ook de komende tijd nog verder worden verbeterd. Het stadsdeel start binnenkort met een nieuwe werkstructuur om teksten te plaatsen en actueel te houden. Maar ook zullen de b eide digitale loketten voortdurend worden aangevuld met nieuwe producten die digitaal kunnen worden aangevraagd en zonder een bezoek aan het stadsdeelkantoor worden betaald.

De volledige scorelijst is terug te vinden op de website: http://www.advies.overheid.nl/continu/gemeente