GS-besluitenlijst d.d. 22 november 2005 Provincie Drenthe

Weeknummer: 47

Nummer

Onderwerp

Besluit


1.

Gemeente Tynaarlo; bestemmingsplan Buitenplaats Meerwijk te Midlaren.

Gedeputeerde staten hebben goedkeuring verleend aan het bestemmingsplan Buitenplaats Meerwijk te Midlaren. Het plan voorziet in de mogelijkheid om op de plaats waar vanaf het jaar 1694 tot het jaar 1942 de Buitenplaats Meerwijk heeft gestaan opnieuw een voornaam huis te realiseren. Tegen het plan zijn door 3 omwonenden bedenkingen ingediend. De bedenkingen zijn ongegrond verklaard.


2.

Plan van aanpak Naar een duurzame bollenteelt in Drenthe.

GS hebben ingestemd met het plan van aanpak 'duurzame bollenteelt in Drenthe' en een bedrag beschikbaar gesteld van EUR 230.000,= voor de uitvoering van verschillende projecten. De projecten zijn gericht op het verminderen van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, het voorkomen van de aantasting van het landschap en verbetering van het milieu. De projecten worden uitgevoerd met telers en andere betrokken partijen. Het plan is om tot afspraken te komen, een duurzame teelt vast te leggen in een convenant.


3.

LED-project TELI Drenthe (energiebesparing bij huishoudens met een laag inkomen) van de gemeente Assen.

De provincie Drenthe draagt

EUR 40.524 bij aan een project dat is gericht op energiebesparing bij alle naar schatting 25000 huishoudens met lage inkomens in Drenthe. Het project wordt onder de vlag van LED (Liberalisering Energiemarkt Drenthe) in de periode 2006 - 2007 samen met de Drentse gemeenten en Rendo in uitvoering genomen. Bij de uitvoering van het project worden onder andere (inter-) gemeentelijke Sociale Diensten, reïntegratiebedrijven, de GGD en ook woningcorporaties betrokken. Enkele tot energieadviseur opgeleide werkzoekende gaan in het project bij de deelnemende huishoudens langs met een gratis Energiebox en vele tips om energie te besparen.


4.

Verantwoording Actieprogramma cultuurbereik 2004, onderdeel Geldstroom beeldende kunst en vormgeving.

Het college van gedeputeerde staten heeft de inhoudelijke verantwoording van het Actieprogramma Cultuurbereik Drenthe, onderdeel Geldstroom Beeldende Kunst en Vormgeving over het jaar 2004 vastgesteld en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en statencommissie Cultuur en Welzijn geïnformeerd over de besteding van de middelen.


5.

Opzetten en implementeren Geautomatiseerd Draaiboek Hoogwater (GDH).

De provincie Drenthe gaat samen met de provincie Overijssel en de waterschappen Reest en Wieden, Velt en Vecht, Regge en Dinkel en Groot Salland een Geautomatiseerd Draaiboek voor hoogwater opzetten. Dit draaiboek moet er mede voor zorgen dat de stroomlijning van de uitvoering van operationele acties bij calamiteiten nog beter gaat verlopen.


6.

Herinrichting Roden-Norg; planuitwerking/-uitbreiding nummer 5.

De landinrichtingscommissie Roden-Norg heeft ons de planuitwerking/-uitbreiding nummer 5 ex artikel 85 van de Landinrichtingswet toegestuurd. Deze planuitwerking betreft maatregelen op het gebied van de waterbeheersing en de ontsluiting. Conform de procedure in de Landinrichtingswet heeft de planuitwerking gedurende een maand ter visie gelegen. Er zijn 20 bedenkingen ingediend, waarvan 1 buiten de wettelijke termijn. De door de reclamanten ingediende bedenkingen geven aanleiding om de planuitwerking op een aantal onderdelen gewijzigd vast te stellen.


7.

Mandatering taken inspraakprocedure Natuurbeschermingswet.

De taken die GS hebben op grond van de Natuurbeschermingswet 1998 met betrekking tot de inspraakprocedure en de tervisielegging van de ontwerp-aanwijzingsbesluiten Vogel- en habitatrichtlijngebieden mandateren aan de minister van LNV


8.

16e wijziging Productenraming 2005.

16 e wijziging Productenraming 2005

Om rechtmatig een aantal uitgaven te kunnen doen en zorg te kunnen dragen voor een adequaat financieel management is het noodzakelijk dat een aantal kredieten op het juiste niveau in de Productenraming 2005 worden opgenomen.

Met de vaststelling van de 16 e wijziging van de Productenraming door het college van gedeputeerde staten wordt hieraan voldaan.


9.

Interreg III B project Waterline Economy

Gedeputeerde staten hebben zich bereid verklaard om als Lead Partner van Waterline Economy op te treden. Dit Interreg III B Noordzeeprogramma project richt zich op het vergroten van economische kansen bij de uitvoering van de kaderrichtlijn water.


10.

Beantwoording van in de Statencommissie Omgevingsbeleid van 17 oktober 2005 onbeantwoorde vragen van Drents Belang inzake Voortgangs- en monitoringsrapportage Regiovisie Groningen-Assen.

Ingestemd met de conceptbrief.


11.

Beantwoording vragen ex artikel 41 Reglement van orde van de OPD over beoordeling evaluatie delegatie muskusrattenbestrijding aan de waterschappen.

Ingestemd met de conceptbrief.


12.

Subsidieaanvraag project Hunebedden een wereld te winnen van de Stichting Het Drentse Landschap.

Leader en provinciale bijdrage voor het project "hunebedden een wereld te winnen"

Het College van Gedeputeerde Staten heeft besloten om voor het project "hunebedden een wereld te winnen"een subsidie beschikbaar te stellen van 36.882 euro uit het Leader programma voor Oost Drenthe. Uit de provinciale reserve vitaal platteland wordt een bijdrage beschikbaar gesteld van 81.759 euro. Op basis van een inventarisatie zullen voor alle Drentse hunebedden beheerplannen worden opgesteld.


13.

Projectcontract planmatige kavelruil Drenthe.

Gedeputeerde staten van Drenthe hebben ingestemd met het projectcontract planmatige kavelruil. De Dienst Landelijk Gebied wordt opdracht gegeven om een projectbureau in te stellen. Dit bureau gaat onder leiding van de provinciale commissie kavelruil aan de slag met het instrument planmatige kavelruil.


14.

Waterschap Reest en Wieden; besluit Inrichtingsplan Elperstroom.

GS keuren het besluit uitvoering inrichtingsplan Elperstroom van het waterschap Reest en Wieden goed. Het waterschap zal dit besluit ter inzage leggen. Daarna kan het waterschap het inrichtingsplan gaan uitvoeren.

Disclaimer. Deze publicatie geldt niet als een officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuurs-recht. Aan deze publicatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.

Mededelingen