Gemeente Leeuwarden

Prijs Vrijheidswijk Prijs Vrijheidswijk

Vrijheidswijk wint EUR 12.500

Bron: Gemeente Leeuwarden (22-11-2005)

De aanwezigen in wijkgebouw De Blokkendoos werden niet teleurgesteld door milieuwethouder Hafkamp. Zij maakte maandagavond 21 november bekend dat het opgehaalde huishoudelijk afval is gedaald met maar liefst 13 %. De Vrijheidswijk wint daarom ruimschoots de afvalweddenschap van de gemeente Leeuwarden en ontvangt de maximale bonus van 12.500 euro.

De uitdaging voor de bewoners bestond eruit om in één jaar tijd 12,5 % minder restafval te maken. Suze de Bruin, voorzitter van het wijkpanel, kreeg uit handen van Hetty Hafkamp symbolisch een grote cheque. Wat de wijk precies met dat geld gaat doen is nog niet duidelijk. In ieder geval zullen alle bewoners van jong tot oud ervan gaan profiteren. 'Het zal iets zijn', aldus mevrouw De Bruin, 'dat de wijk een mooi en schoon aanzicht geeft.'

De veiling van 10 kunstwerken van afvalmaterialen tijdens het tweede deel van de avond bracht een bedrag op van 40 euro. Deze opbrengst komt volledig ten goede aan de stichting Baobab die onderwijsprojecten voor kinderen in Gambia steunt.