Provincie Utrecht

Nieuw fietspad tussen Leusden en Amersfoort

22-11-2005 -

Tussen Leusden en Amersfoort komt volgend jaar een nieuw fietspad. Het dagelijks bestuur van de provincie Utrecht stelt hiervoor 125.000 euro beschikbaar. Het fietspad loopt over een lengte van 2 kilometer langs het spoor en krijgt een aansluiting op de nieuwe wijk Tabaksteeg in Leusden Zuid. Verwacht wordt dat dagelijks 2000 fietsers van deze nieuwe route gebruik gaan maken.

Het nieuwe fietspad is vooral voor recreatief gebruik een belangrijke aanwinst. Het pad wordt aangesloten op het bestaande netwerk van fietspaden, waaronder de route langs het Valleikanaal dat momenteel door de provincie Utrecht wordt verbeterd. De aanleg van het fietspad kan rekenen op medewerking van grondeigenaren Prorail en NS Vastgoed. Gemeente Leusden, die hiervoor 100.000 euro beschikbaar stelt, begeleidt het uitvoerende werk en neemt het beheer en onderhoud van het fietspad voor zijn rekening.

"Op de Fiets!"
De nieuwe route is een van de voorbeelden van het provinciale initiatief "Op de Fiets!" Onder deze naam stimuleert de provincie Utrecht sinds 2003 het gebruik van de fiets en worden nieuwe paden aangelegd en in het huidige netwerk van fietspaden opgenomen. De provincie Utrecht is betrokken bij 22 projecten voor fietspaden die de komende jaren worden aangelegd of verbeterd.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 258 31 96

Laatst gewijzigd op 22-11-2005. Paginabeheer: Ron van Dopperen