Gemeente Vlaardingen


Berichten over risico's en veiligheid
21 november 2005

Burgemeester overhandigt de Berichten over risico's en veiligheid aan enkele deelnemers aan de SMS-alarmeringtest.

Burgemeester Bruinsma heeft de eerste exemplaren van de speciale Berichten en de meterkastkaart overhandigd aan enkele Vlaardingers die in 2004 hebben meegedaan aan het testen van SMS-alarmberichten (zie foto).

Aanmelden voor SMS-alarmering
Vlaardingers kunnen in het blad lezen over wie calamiteiten voorkomen en bestrijden, hoe dat gebeurt en wat ze zelf kunnen doen als er gevaar dreigt. Ook kunnen ze lezen hoe ze zich aanmelden voor SMS-alarmering. Via SMS-alarmering krijgen inwoners van de regio Rotterdam-Rijnmond in aanvulling op de waarschuwingssirenes een bericht op hun mobiele telefoon bij een ramp of incident. Zie voor meer informatie de rechterkolom.

SMS-service
De gemeente Vlaardingen nam in 2004 samen met de Regionale Hulpverleningsdienst Rotterdam-Rijnmond (RHRR) het initiatief voor een SMS-test om zo de alarmering bij een ramp te verbeteren. De test verliep succesvol en sinds afgelopen voorjaar is de SMS-service in de hele regio beschikbaar.

In Vlaardingen hebben inmiddels 1.270 mensen zich voor de service aangemeld; in de hele regio is het aantal aanmeldingen 13.500. De gemeente hoopt dat het Vlaardingse aantal aanmeldingen door de oproep in Berichten toeneemt.

Schakel tussen bedrijven en burgers
In de Berichten staat ook een oproep aan Vlaardingers om hun belangstelling kenbaar te maken voor deelname aan een stedelijke klankbordgroep die een schakel tussen bedrijven en burgers kan zijn. Een eerlijk en open contact tussen (petrochemische) industriële bedrijven en betrokken burgers biedt veel voordelen, zoals meer onderling begrip en beter rekening houden met vragen en zorgen die onder de bevolking leven. Voor meer informatie kunnen mensen terecht bij de themamanager veiligheid van de gemeente, Jan Koster, telefoon (010) 248 4273.

Berichten niet ontvangen?
Mocht u het blad en de meterkastkaart niet hebben ontvangen, neem dan contact op met de gemeente Vlaardingen, (010) 248 4080.

Zie de rechterkolom om de speciale editie van Berichten in te zien en de meterkastkaart te bekijken.