Politie Gelderland-Midden

Arnhem - beschonken Arnhemmer raakt gewond na aanrijding
Publicatiedatum: 22-11-2005 14:58:35

Een 28-jarige Arnhemse automobilist is maandagavond op de Rijnkade in zijn woonplaats gewond geraakt bij een aanrijding. De man bleek onder invloed van alcohol. De Arnhemmer reed rond half elf over de Rijnkade en botste ter hoogte van de Oranjewachtstraat door nog onbekende oorzaak tegen een geparkeerde auto. De Arnhemmer zelf liep daarbij een hoofdwond op en moest naar het ziekenhuis. Gewaarschuwde agenten roken alcohol en lieten de man de bloedproef ondergaan. In afwachting op de uitslag daarvan is het rijbewijs van de Arnhemmer ingevorderd. De Arnhemmer had tegenover de politie verklaard zelf te zijn aangereden bij een inhaalmanoeuvre. De politie twijfelt op basis van sporen aan zijn verhaal en stelt een nader onderzoek in naar de toedracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - aanhoudingen na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 22-11-2005 14:57:35

De politie van Arnhem heeft maandag twee verdachten aangehouden na meldingen van huiselijk geweld. In een woning in de wijk Malburgen werd in de avonduren een 46-jarige Arnhemmer aangehouden. De man zou bij een huiselijke ruzie zijn 44-jarige ex-vrouw hebben mishandeld. De vrouw vluchtte weg en waarschuwde de politie. Die hield de man even later in zijn woning aan.
Bij een ruzie tussen een 25-jarige Arnhemmer en diens 56-jarige moeder, eveneens in de wijk Malburgen, hield de politie de zoon des huizes aan. Hij zou zijn moeder met geweld hebben bedreigd en enkele vernielingen hebben aangericht. Beide verdachten zijn later na verhoor vrijgelaten. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---