PepsiCo zal notensegment Sara Lee in Nederland, België en ...

Pepsico international

PepsiCo zal notensegment Sara Lee in Nederland, België en Frankrijk overnemen

PURCHASE, New York, November 22 /PRNewswire/ --


- Door deal met Duyvis en Benenuts wordt PepsiCo Europa's marktleider in merknootjes

PepsiCo (NYSE: PEP) heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf overeenstemming bereikt heeft met betrekking tot de belangrijkste voorwaarden voor de overname van het Europese notensegment van Sara Lee Corporation in Nederland, België en Frankrijk voor een prijs van Euro 130 miljoen.

Deze transactie zal de portfolio van Pepsico op de Europese snackmarkt uitbreiden.

Het bedrijf dat aangekocht wordt verkoopt producten onder de merknaam Duyvis in Nederland en België, en Benenuts in Frankrijk, de toonaangevende Merken nootjes in hun respectieve markten. De productlijnen bestaan hoofdzakelijk uit gebrande en van een laagje voorziene pinda's in zakken, maar omvatten ook mixen, luxe noten en halffabrikaten.

'Dit zijn kwaliteitsmerken met sterke marktposities,'zegt Michael D. White, voorzitter en president van PepsiCo International.
'Zij zullen onze productportfolio uitbreiden door PepsiCo direct een sterke positie in het gebrande noten segment te geven, een categorie die steeds populairder wordt onder klanten die graag kiezen voor gemak, geweldige smaak en voeding. Dit zal ons ook een belangrijke bron van producten bezorgen die we in andere markten waar we al zaken doen in het notensegment kunnen verkopen.'

De transactie is afhankelijk van een bevredigend resultaat uit de onderhandelingen met de ondernemingsraden, en van goedkeuring van regelgeving en ontheffing door de Nederlandse Mededingingsautoriteit.

PepsiCo International wordt gevormd door alle Pepsico bedrijven buiten de Verenigde Staten en Canada. PepsiCo is een van 's werelds grootste bedrijven op het gebied van voedingswaren en dranken. In PepsiCo's portfolio zitten 16 merken die ieder zorgen voor detailhandelverkoop van US$1 biljoen of meer, waaronder Pepsi Cola, Gatorade, Tropicana, Lay's, Doritos en Quaker.

Website: www.pepsi.com