Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - Dierenaar aangehouden na doorrijding bij aanrijding
Publicatiedatum: 22-11-2005 14:56:56

Een 30-jarige man uit Dieren is maandagmiddag door de politie aangehouden op verdenking van het doorrijden na een aanrijding. De man zou op de Velperweg, nabij de kruising met de Van Remagenlaan met zijn bromfiets tussen een rij wachtende auto's door zijn gereden. Daarbij raakte hij een van de auto's en ontstond schade. De bestuurder van de bewuste wagen was echter een politieman in vrije tijd. Die waarschuwde zijn dienstdoende collega's terwijl hij zelf de achtervolging inzette. Op de Zutphensestraatweg kon de Dierenaar worden achterhaald en aangehouden. De man verklaarde later met opzet te zijn doorgereden omdat hij niet gepakt wilde worden. De Dierenaar is later na verhoor vrijgelaten met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - man opgepakt na inslaan ruit met knuppel
Publicatiedatum: 22-11-2005 14:56:20

In de Arnhemse wijk Geitenkamp heeft de politie maandagavond een 37-jarige Arnhemmer aangehouden wegens vernieling. De man zou bij een buurtbewoner de ruiten van de voordeur hebben vernield met een honkbalknuppel. De bewoner raakte daarbij zelf ook (licht) gewond. Het slachtoffer, een 40-jarige man, zou aan een kennis van de 37-jarige tijdelijk onderdak hebben verleend die de woning echter niet in kon. De 37-jarige zou zich daarover boos hebben gemaakt en was vervolgens met een honkbalknuppel naar de woning van het slachtoffer getogen. Daarbij zou hij de ruiten hebben ingeslagen. Gewaarschuwde agenten hielden even later de 37-jarige in zijn woning aan. De gebruikte knuppel werd niet aangetroffen. De man bleek onder invloed van alcohol en werd voor onderzoek ingesloten. Hij bekende later de vernieling te hebben aangericht met een stuk hout. Na verhoor is de Arnhemmer vrijgelaten. Justitie besloot hem te dagvaarden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - roekeloos rijgedrag:rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 22-11-2005 14:55:40

Een 30-jarige Arnhemse automobilist heeft maandagavond zijn rijbewijs moeten inleveren bij de politie. De man was door surveillerende agenten van het verkeershandhavingsteam in zijn woonplaats betrapt op roekeloos rijgedrag. De agenten reden in een onopvallende videosurveillancewagen en zagen de Arnhemmer op de Amsterdamseweg een auto rechts inhalen. Vervolgens maakte de man zich enkele malen schuldig aan bumperkleven op Onderlangs en de Eldenseweg. Op de Batavierenweg werd de man geklokt met een snelheid van 102 km/u, terwijl daar maximaal 70 gereden mag worden. Bij de verkeerslichten nabij de Hollandweg zagen ze de Arnhemmer nog eens met een snelheid van ruim 100 km/u door rood rijden. De Arnhemmer werd tenslotte tot stoppen gemaand en door middel van de videobeelden met zijn rijgedrag geconfronteerd. Gevaarlijk rijgedrag, oordeelden de agenten, waarna het rijbewijs van de Arnhemmer werd ingevorderd. Justitie beslist over de teruggave van het document. Tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer opgepakt na mishandeling

Publicatiedatum: 22-11-2005 14:54:55

De Arnhemse politie heeft maandagochtend een 25-jarige inwoner uit die stad aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou op straat in de wijk Sonsbeekkwartier een 65-jarige plaatsgenoot zonder aanleiding hebben geslagen. Het slachtoffer raakte daarbij licht gewond en vluchtte zijn woning in. Gewaarschuwde agenten hielden de man even later in zijn woning aan. De man werd voor nader verhoor ingesloten. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Duiven - Duivenaar (24) mishandeld : politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 22-11-2005 14:53:21

Een 24-jarige inwoner uit Duiven heeft maandag bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. De man zou in de nacht van zaterdag op zondag in een sporthal aan de Kastanjelaan in zijn woonplaats tijdens een carnavalsavond geslagen zijn. Daarbij liep de man flinke verwondingen op aan zijn linkeroog en -wenkbrauw. De Duivenaar verkocht die avond loten toen, volgens omstanders, een nog onbekend meisje hem met een voorwerp op zijn oog sloeg. Daarna kreeg de man opnieuw een klap van een nog onbekende jongen. De man liep hierbij twee scheurwonden op aan zijn linkerwenkbrauw en is in het ziekenhuis hiervoor behandeld. De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Het gaat vermoedelijk om een meisje van ongeveer 20 jaar, 1.80 meter, tenger postuur met lang blond haar. Zij droeg die avond een donker shirt en een beige broek met strepen. De jongen, in de 20 jaar oud, was 1.85 meter, had kort donker haar, een normaal postuur en droeg een groen shirt. Mocht u meer informatie hebben, neemt u dan contact op met de politie (0800-8844).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606