PERSBERICHT - 2005-11-22

Summum: nieuwe generatie groepsrondreizen

Er is een nieuwe generatie groepsrondreizen ontwikkeld met méér aandacht voor individuele wensen en comfort. Zo biedt Summum Reizen onvergetelijke groepsrondreizen voor iedereen die vrijheid, passie, variatie en gemak wil, maar wel na twee weken weer gewoon achter het bureau moet zitten.

Alle voordelen van een groepsreis (tijdbesparend, niet duur, comfortabel, efficiënt, veilig) maar mét mogelijkheid om als individu een land, volk of cultuur te ontdekken, van traditionele Chinese bergdorpjes tot het domein van de Yahgan-indianen in Vuurland.

Eigen plan trekken
Wie voor een doe-het-zelf avontuurlijke reis koos, moest alles zelf regelen. Óf onbetaalbaar, óf lowbudget met rugzak en vooral maanden vrij. Want wie alles zelf moet organiseren, is een hoop tijd kwijt. Het alternatief was een groepsrondreis. Maar groepsreizen hadden een suffig imago. Iets voor losers op leeftijd, sámen in een bus naar Oostenrijk. Of erger: en groupe boodschappen doen in Düsseldorf.

Inmiddels heeft zich een nieuwe generatie groepsrondreizen ontwikkeld. Voor jongeren, ouderen, singles, echtparen en families. Mensen die de voordelen inzien van samen reizen, maar ook graag veel individuele vrijheid genieten en soms hun eigen plan willen trekken. Zoals bij Summum groepsrondreizen, waar vlucht en overnachtingen gezamenlijk worden geboekt. Daarnaast kan men veelal van tevoren uitzoeken óf, en met wélke excursie men meegaat. Iedereen vaart zijn eigen koers, alles is mogelijk binnen de grenzen van de rondreis.

Niet meer in de rij
Kan het mooier: wél een reisbijbel in de koffer, wél zelf plannen welke tempel of park te bezoeken, maar niet urenlang hoeven wachten, vragen en regelen. Welke bus? Welke rij? Welke weg? Welke lodge? En vooral welke prijs? Wie met Summum reist, kan kiezen uit bestemmingen in alle uithoeken van de wereld. De reisbegeleiders en landendeskundigen van Summum geven praktische en interessante achtergrond informatie en waar nodig hulp of advies.

Summum Reizen biedt een bijzonder veelzijdig, gevarieerd en betaalbaar aanbod van groepsrondreizen naar bestemmingen in Azië, Afrika, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Zuid-Europa. Het is een organisatie van en voor mensen met een passie voor reizen, het ontdekken van al het moois dat onze wereld te bieden heeft en het actief beleven van andere culturen. Wie op zoek is naar een afwisselende en betaalbare groepsrondreis vindt bij Summum Reizen ongetwijfeld iets van zijn gading. Summum Reizen. Vakanties van je leven!