Extra nieuwsbrief 21 november 2005

Proeftransport in recordtijd naar Moskou

Een proeftransport van Berlijn naar Moskou heeft er slechts 3,5 dag over gedaan om deze afstand te overbruggen. Dat is een belangrijke versnelling van de transittijd die nu nog vaak kan oplopen tot 10 dagen. Het proeftransport past in de strategie van DB Logistics om een beter aanbod te ontwikkelen voor het snel groeiende handelsvolume tussen Midden- en Oost-Europa maar ook Azië.

Het is de bedoeling dat al in de loop van volgend jaar snellere verbindingen tussen Berlijn en Moskou voor de markt beschikbaar komt. Daartoe zal een speciale productiemaatschappij worden opgericht waaraan behalve Railion Deutschland ook de Poolse PKP, de Wit-Russchische en de Russische spoorwegen zullen deelnemen.

Bax Global bij DB Logistics

Deutsche Bahn wil alle aandelen overnemen van de wereldwijd opererende logistiek dienstverlener Bax Global uit de Verenigde Staten. Het bedrijf behoort tot de top 20 van logistieke dienstverleners in Amerika. Door de acquisitie van Bax Global versterkt DB Logistics zijn positie in de markt voor lucht- en zeevracht.

Tegelijkertijd versterkt het concern haar aanwezigheid in de Noord-Amerikaanse markt en in het bijzonder in Azië. Bax Global vormt daardoor een uitstekende aanvulling op Schenker, de logistiek dienstverlener binnen DB Logistics. Er werken 12.000 mensen bij Bax Global (500 kantoren in 130 landen), dat in de eerste drie kwartalen van dit jaar 2,04 miljard dollar omzette.

Staking Frankrijk

In de Nieuwsbrief van 26 november stond dat de SNCF deze hele week zou staken. Dat blijkt iets te stellig, zo liet de SNCT Fret Benelux ons weten. Voorlopig betreft een 24 uur staking die vanavond zal ingaan. Een vervolg van de staking op woensdag is echter niet geheel uit te sluiten. Uiteraard houden wij u op de hoogte van de actuele stand van zaken.

Railion Nederland N.V. is Nederlands grootste railtransportbedrijf en behoort tot de Stinnes groep.