Gemeente Graafstroom



Milieucontroles watersportbranche

Ook de watersportbranche kan de komende periode een controlebezoek verwachten van de Milieudienst Zuid-Holland Zuid. Op 1 oktober 2004 is namelijk het (landelijk) Besluit Jachthavens milieubeheer in werking getreden. Omdat de indruk bestaat dat niet iedereen daarvan op de hoogte is heeft de Milieudienst besloten om de periode waarbinnen de jachthavens aan de voorschriften moeten voldoen, te verruimen.

De milieudienst wil exploitanten van jachthavens tegemoet komen. In voorkomende gevallen kan men zo rekening houden met (soms forse) investeringen. Milieudienst ZHZ verlengt, speciaal voor de jachthavens, de gebruikelijke termijn waarop aan de voorschriften van het Besluit moet worden voldaan. Alle jachthavens binnen de regio zullen wel vóór 1 juni 2006 moeten voldoen aan de voorschriften van het nieuwe Besluit Jachthavens milieubeheer.

De Milieudienst Zuid-Holland Zuid houdt namens de twintig gemeenten binnen de regio toezicht op de naleving van de voorschriften van bovengenoemd Besluit. In totaal controleert de Milieudienst ongeveer tachtig jachthavens op naleving van de gestelde voorschriften. Bij al uitgevoerde controles bleek dat de nieuwe regelgeving nog niet goed bekend is. Dat komt mogelijk door het ruime begrip jachthaven. Volgens het Besluit vallen niet alleen commerciële jachthavens onder deze noemer. Ook watersportverenigingen, havens en kades met meer dan 10 ligplaatsen worden aangemerkt als jachthaven.

Mocht u als exploitant nog niet zijn benaderd door de milieudienst, dan kunt u contact opnemen met de heer F. Bekkers of de heer M. Lezer van Milieudienst Zuid-Holland Zuid, telefoonnummer (078) 648 05 00.

Voor meer informatie over het Besluit jachthavens kunt u ook een kijkje nemen op de website van Milieudienst Zuid-Holland Zuid: www.mzhz.nl