Politie Gelderland-Midden

Elst - Brievenbus opgeblazen,verdachte aangehouden
Publicatiedatum: 22-11-2005 14:03:37

De Elster politie heeft maandagmiddag een 13-jarige jongen uit Valburg opgepakt wegens vernieling. De jongen wordt verdacht van het opblazen van een brievenbus aan de Eimerensestraat in Elst. De jongen zou rond 15:30 uur een zogenoemde nitraatbom in een TPG brievenbus hebben gegooid. De brievenbus raakte daarbij zwaar beschadigd. Getuigen hadden dat gezien en grepen de jongen in de kraag. Hij werd even later aan gewaarschuwde agenten overgedragen. De jongen bekende tegenover de politie en is later vrijgelaten. Na een doorverwijzing naar bureau Halt hangt hem nu waarschijnlijk een alternatieve straf boven het hoofd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - rolstoeler aangereden; verdachte rijdt door
Publicatiedatum: 22-11-2005 14:02:23

Een 46-jarige invalide man uit Zevenaar is maandagmiddag in zijn woonplaats aangereden. De man zat in een rolstoel en wilde rond 16:00 uur bij een verkeersoversteekplaats de Haspelstraat oversteken. Op het moment dat de man zich met een gedeelte van de rolstoel op de oversteekplaats bevond, kwam er een nog onbekende auto aangereden. De automobilist verleende vervolgens geen voorrang aan de 46-jarige Zevenaarder waardoor een aanrijding ontstond. Hierbij raakte de invalide man niet gewond, maar zijn rolstoel liep wel lichte schade op. De onbekende automobilist reed vervolgens door zonder zich bekend te maken.
De politie is nu op zoek naar een Opel Kadett met een jonge man als bestuurder en vraagt daarom mogelijke getuigen om zich te melden bij de politie (0800-8844).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---