Gemeente Ede

nummer 244 / Ede, 22 november 2005

Gemeente Ede helpt startende winkeliers in Ede Centrum en Bellestein

Startende winkeliers in Ede Centrum en Winkelcentrum Bellestein kunnen van de gemeente Ede een bijdrage krijgen van EUR 10.000. Deze regeling komt bovenop de al bestaande regeling voor winkeliers die zich in de Doelenstraat willen vestigen.

Al eerder heeft B&W besloten tot financiële ondersteuning van nieuwe winkels in de Doelenstraat. Nu is er ook een regeling voor financiële ondersteuning voor startende winkeliers elders in Ede Centrum, en ook voor startende winkeliers in Bellestein. Het College wil hiermee startende winkeliers, die te maken hebben met hoge aanloopkosten, een duwtje in de rug geven. Ook hoopt het College hiermee Ede Centrum en Bellestein aantrekkelijker te maken voor het winkelend publiek. De regeling is bestemd voor startende winkeliers die vanuit het niets beginnen. De winkelier mag bijvoorbeeld niet elders al een winkel hebben, ook de overname van een andere winkel is uitgesloten van de regeling.
De regeling wordt samen met de regeling voor de Doelenstraat toegelicht in een folder, die te verkrijgen is bij de balie van Stadskantoor De Doelen. De regeling wordt toegelicht tijdens het volgende Starterscafé in Buitenzorg op 20 december.
---