Gemeente Kerkrade

22.11.05 Buurt TV' en `Kerkrade in Beeld' nu ook op internet

De programma's `Buurt TV' en `Kerkrade in Beeld' zijn ook te bekijken op de gemeentelijke website www.kerkrade.nl.
Direct op de startpagina van de website ziet de bezoeker in de rechterbovenhoek de rubriek `Kerkrade op tv'. Daar zijn de televisieprogramma's `Buurt TV' en `Kerkrade in Beeld' geplaatst. Momenteel is van beide programma's de eerste aflevering te zien en te beluisteren. In de toekomst zullen ook de nieuwe afleveringen hier geplaatst worden. De opnamen van de eerstvolgende programma's zijn in december en zullen voorafgaand en na afloop van de raadsvergadering van 21 december worden uitgezonden op de lokale televisie (kanaal 22
+).
Vanaf vrijdag 29 tot en met zondag 31 december worden de programma's tussen 17.00 uur en 22.00 uur herhaald. De uitzendingen worden in een carrousel afgewisseld met de beeldkrant.
Vanaf maandag 2 januari zijn ook deze afleveringen op www.kerkrade.nl terug te zien.

`Buurt TV': Van en voor de burgers
`Buurt TV' is een programma voor en over de buurt en de mensen die er wonen. Het programma is laagdrempelig, heeft een grote betrokkenheid en laat de stem van de buurt horen.
In de eerste aflevering wordt aandacht besteed aan de feestelijke opening van het Veldhofpark in Eygelshoven.
Bewoners van Eygelshoven wilden een ontmoetingsplaats in de buurt voor jong en oud. In het kader van wijkgericht werken is de gemeente met omwonenden en mensen die de plek gebruiken aan tafel gaan zitten, Dit heeft geleid tot een herinrichting van het Veldhofpark. In `Buurt TV' komen alle betrokkenen aan het woord. Het tweede deel van `Buurt TV' is een beeldverslag van de buurtschouw. Hierin wordt niet alleen verteld en getoond wat een buurtschouw inhoudt, maar er wordt ook verteld welke zaken zoal behandeld en besproken worden en wat de mogelijkheden zijn om hierin verbetering aan te brengen.

`Kerkrade in Beeld'
Onderwerpen die Kerkrade-breed spelen, komen in het programma `Kerkrade in Beeld' aan de orde. `Kerkrade in Beeld' geeft de burger een kijkje in de keuken van de gemeente. Wat doet de gemeente allemaal en hoe gaat dat in zijn werk.
In de eerste uitzending wordt de Campus in Kerkrade-West belicht. In de Campus zijn sinds september van dit jaar College Rolduc, de muziekschool, de Vrije Academie en het jongerenwerk van Impuls ondergebracht. Waarom heeft de gemeente gekozen voor een dergelijk ambitieus project, wat betekent de Campus voor Kerkrade en wat heeft de gemeente hier zoal voor gedaan? Uiteraard geven ook de gebruikers van het nieuwe gebouw hun mening.

Televisieprogramma's
De televisieprogramma's zijn gemaakt in opdracht van de gemeente Kerkrade. Met deze producties komt de gemeente tegemoet aan de wens van een groot deel van de Kerkraadse bevolking om via de lokale televisie op de hoogte te worden gehouden van allerhande ontwikkelingen binnen de gemeente Kerkrade in het algemeen en binnen de eigen buurt in het bijzonder.
Deze behoefte bleek uit de resultaten van het media-onderzoek, dat eind 2003 onder 1200 Kerkradenaren van18 jaar en ouder werd uitgevoerd om te peilen hoe inwoners van de gemeente Kerkrade de informatieverstrekking beoordelen.