Fujifilm

Gouden DIWA Award voor Fujifilm FinePix S9500

Amsterdam, 21 november 2005 - DIWA (Digital Imaging Websites Association) een wereldwijde organisatie van samenwerkende websites op het gebied van digital imaging, kondigt vandaag een Gouden DIWA Award aan voor de 9 Megapixel Fujifilm FinePix S9500 digitale megazoom camera.

Beeldkwaliteit van een digitale camera is afhankelijk van twee vitale elementen; de beeldsensor en de lens. Fujifilm presteert prima in beide opzichten. De succesvolle ontwikkeling van de unieke Super CCD beeldsensoren is de belangrijkste factor van de S9500, met bovendien zijn opmerkelijke 9 Mp resolutie en zijn brede gevoeligheidsreeks van ISO 80 tot ISO 1600. Ook de lens bevat unieke kenmerken met 10.7x zoombereik van 28mm groothoek tot 300mm supertelestand, hoge f/2.8-f/4.9 lens snelheid en 1 cm supermacro. De krachtige lens blijft opmerkelijk compact en is prachtig geïntegreerd in de spiegelreflexachtige body van de S9500 camera.

Optimale gebruiksvriendelijkheid wordt geleverd door twee conventionele ringen voor het zoomen en de handmatige scherpstelling, wat vergemakkelijkt wordt door de vergroting van het beeld voor maximale precisie. De scherpe en hoge resolutie (235.000 pixels) elektronische zoeker heeft een 100% dekking, dioptrieaanpassing en biedt complete informatie in het display. Gebruiksvriendelijk is bovendien de flexibele 1.8-inch LCD display voor een hoge en lage fotografeerhoek.

Kai Thon, DIWA's testmanager verklaart: "De FinePix S9500 is een compacte camera dat vrijwel iedere fotografische uitdaging aankan van elke fotograaf, professioneel of amateur. De camera is uiterst vriendelijk geprijsd ten opzichte van andere camera's met een 28-300mm f/2.8-4.9 zoomlens met super macro mogelijkheid van 1 cm, en niet te vergeten de befaamde Super CCD HR beeldsensor met 9 Mp resolutie en andere professioneel lijkende kenmerken. DIWA experts concludeerden dat de FinePix S9500 een perfecte combinatie is van prima imaging essentials gehuisvest in een gebruiksvriendelijke body met bovendien een concurrerende prijs."

De FinePix S9500 voldoet aan de hoge eisen van ambitieuze hobby fotografen doordat hij is uitgerust met een veelheid aan opties om beeldkwaliteit aan te passen, zoals RAW en JPEG formaten, volledig automatische en handmatige bediening van de belichting, witbalans en flits, live histogram, creatieve kleurinstellingen en instelbare parameters voor beeldprocessing en daarenboven een USB 2.0 High Speed interface. De krachtige pop-up flits rijst bijna 9 cm boven de lens wordt en biedt een flitsbereik van 5.6m. Snelle autofocus is gegarandeerd zelfs bij weinig omgevingslicht door het ingenieuze AF-hulplicht.

Continu fotograferen wordt door de slimme 4-beeld voor/na optie met
1.9 bps uitgevoerd, verder biedt de S9500 hoogwaardige VGA video opname met 30bps, geluidstoevoeging aan foto's, hybride autofocus met selecteerbare scherpstelpunten, continue Autofocus, rasterweergave voor het gemakkelijk samenstellen van een compositie en een veelvoud aan andere handige functies. Eerst en vooral zijn het de fundamentele karakteristieken van de camera zoals ergonomisch design, brede assortiment van creatieve opties en hoogwaardige beeldkwaliteit waardoor de Fujifilm FinePix S9500 de Gouden DIWA Award toegekend krijgt.

Over DIWA
Een groeiende, onafhankelijke gezaghebbende, industriële organisatie. De Digital Imaging Websites Association (DIWA) is een groeiende groep van onafhankelijke op het Web gebaseerde specialistische publicaties gewijd aan digital imaging. DIWA benut het collectieve talent en de expertise van zijn leden, resulterend in industriële prijzen die betrouwbaar en waardevol zijn, voor zowel de consumenten als de industrie. DIWA Awards zijn er in de vorm van bronzen, zilveren en gouden medailles.

Unieke waterdichte test score procedure
De Awards van DIWA voor de producten zijn exclusief gekozen door de analyse van zon 200 testscores van verschillende DIWA testers, die verscheidene modellen van hetzelfde product hebben getest. Er wordt gebruik gemaakt van een gedetailleerde en uitgebreide gestandaardiseerde scoreprocedure, op maat gemaakt voor iedere productcategorie. Veelvuldig testen sluit de kans uit van een op zichzelf staand, niet representatief product sample of een testfout, of zelfs verborgen vooroordeel, dat de betrouwbaarheid van het algehele resultaat zou kunnen beïnvloeden.