1e persbericht van dinsdag 22 november 2005

Eindhoven 22-11-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte gewapende overval winkel aangehouden

Maandagmiddag rond 16.15 uur is op het politiebureau aan de Mathildelaan een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht op maandag 17 oktober een winkel aan het Sint Trudoplein te hebben overvallen. Hij bedreigde medewerkers van de winkel met een vuurwapen en een mes. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man aangehouden voor bedreiging

Op de Nijhofflaan is maandagavond rond 22.15 uur een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zou eerder die avond een 36-jarige plaatsgenote en haar gezin hebben bedreigd met de dood. Hij is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Eindhoven: Auto gestolen

Vanaf een parkeerplaats aan de Airbornelaan is maandag tussen 21.45 en 23.10 uur een grijze Audi A3 TDI met het kenteken 37-NB-HV gestolen.

Helmond: Verdachte opgespoord aan de hand van DNA

Op het politiebureau aan de Kasteeltraverse is zondag rond 13.30 uur een man van 44 jaar uit Helmond aangehouden. Op basis van DNA kon de politie de verdachte in verband brengen met drie woninginbraken en een inbraak in een bedrijf. Twee woninginbraken vonden plaats op de Forelstraat en de Witte de Withstraat in Helmond in januari en februari van dit jaar. De andere woninginbraak vond op 11 juli 2004 plaats in Erp op het Looieind. Bij de woninginbraken werden onder meer geld en sieraden buit gemaakt. De inbraak in het bedrijf gebeurde in november 2003 aan de Vossenbeemd in Helmond. Hier werden enkele honderden bestekkoffers, twee elektrische fietsen en tien mountainbikes gestolen. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Helmond: Verdachte van inbraak in schuur aangehouden

Op de Molenstraat is dinsdag rond 4.40 uur een man van 25 jaar uit Milheeze aangehouden. Een getuige zag de man over een hek van een terrein aan de Molenstraat klimmen en waarschuwde de politie. Verder onderzoek wees uit dat de verdachte een fiets en een handkarretje had gestolen uit een schuur op het terrein. Bij het zien van de politie probeerde de man met de weggenomen fiets te vluchten. De politie kon de man echter met de diensthond aanhouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Man aangehouden voor brandstichting en vernieling

In zijn woning in Helmond West is dinsdagochtend een 41-jarige Helmonder aangehouden. Hij zou eerder die ochtend geprobeerd hebben een auto in brand te steken elders in Helmond. Hij wordt er ook van verdacht de banden van een aanhangwagen vernield te hebben en de wieldoppen weggenomen te hebben. Bij zijn aanhouding bedreigde de man politieagenten met een degen. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Asten: Snelheidscontrole

Op de Floralaan zijn maandagavond tussen 17.35 en 18.30 uur 522 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 41 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 72 km/u.

Best: Man gewond bij ongeval

Op de Magazijnweg is maandag rond 18.15 uur een 45-jarige Eindhovenaar gewond geraakt bij een ongeval. Hij reed op zijn bromfiets over de Magazijnweg en kwam vanuit de richting van de Bedrijfsweg. Een 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit Doetinchem parkeerde zijn vrachtwagen op de Magazijnweg om te lossen. Daarbij stak aan de zijde van de rijbaan een lat uit de aanhangwagen van het voertuig. De bromfietser probeerde de lat te ontwijken en kwam daarbij te val. Hij is met een gebroken onderbeen opgenomen in het ziekenhuis.

Best: Autos weg bij inbraak

Tussen maandag 17.45 en 18.45 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Magazijnweg. De toegangspoort en toegangsdeur werden opengebroken. Er werden twee autos weggenomen. Een zwarte Volswagen Golf met het kenteken 06-GH-BL en een zwarte Renault Laguna met het kenteken 87-JV-JT. Een derde auto werd beschadigd.

Deurne: Snelheidscontrole

Op de Europastraat zijn maandag tussen 19.30 en 21.30 uur 596 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 64 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 89 km/u, terwijl hier maximaal 50 gereden mag worden.

Liessel: Inbraak in horecagelegenheid

In een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Binnen werden twee gokkasten opengebroken waaruit geld werd gestolen. Ook werden twee sloffen sigaretten, enkele tientallen pakjes kauwgom en een microfoon gestolen. Een achterdeur werd opengebroken om in het pand te komen.

Mierlo: Inbraak bij bedrijf

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken bij een bedrijf op de Ambachtweg. Een raam aan de voorzijde van het pand werd opengebroken. Er werden twee flatscreens en een computer weggenomen.

Oirschot: Woninginbraak

In een woning aan de Schout is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. De tuindeuren aan de achterkant van het pand werden opengebroken om binnen te komen. Weggenomen werden een flatscreen, geld en een DVD-speler.

Oost-West-Middelbeers: Computer weg bij inbraak

Tussen maandag 18.05 en 19.05 uur is ingebroken bij een woning aan de Lindeakkers. Een raamkozijn werd opengebroken. Een computer werd weggenomen.

Reusel: Ruim twintig bekeuringen bij verkeerscontrole

Op de Hoeven zijn dinsdagochtend 23 bekeuringen uitgedeeld tijdens een verkeerscontrole. De controle vond plaats tussen 7.20 en 8.45 uur. De bekeuringen werden onder meer uitgedeeld voor het tegen de richting in fietsen (9), een te hoog vermogen van de bromfiets (5) en het rijden zonder licht (5).