Gemeente Meppel


Postbus 501
7940 AM Meppel
Stadhuis Grote Oever 26
tel. (0522) 850500

Energie besparen doe ik zo! (22-11-2005)

Onlangs is de website www.energiebesparendoeikzo.nl gelanceerd. De website komt voort uit de campagne 'Energie besparen doe ik zo' van de Milieufederatie. De campagne heeft als doel energiebesparing (weer) 'tussen de oren' van de inwoners van Drenthe te krijgen. Doel is duidelijk te maken dan energie gewoon een product is dat men koopt en dat men zelf in de hand heeft hoeveel men er van afneemt.

De steeds hoger wordende energieprijzen zijn voor veel mensen een bron van zorg. De prijzen hebben we niet in de hand, maar we kunnen wel wat aan ons energieverbruik doen. Wie minder gas en elektriciteit gebruikt, kan veel geld besparen. Het verminderen van het energieverbruik is bovendien goed voor ons klimmaat. Reden genoeg om de website www.energiebesparendoeikzo.nl te bezoeken en zelf actief energie te gaan besparen.

Op de site staan naast een enquete, een oproep mee te doen aan een wedstrijd 'energie besparen', vele tips om zelf op eenvoudige manier maatregelen te nemen om het energieverbruik omlaag te brengen.

logo energiebesparendoeikzo

www.energiebesparendoeikzo.nl