Gemeente Oostzaan

22 november 2005

* Breng uw stem uit!

* informatieavond herinrichting Kerkbuurt
* Vondst botten

* Berichten aan raad en college


---
Breng uw stem uit!
De gemeente Oostzaan staat bekend om zijn groene en sociale karakter. Dit willen wij graag meer tot uiting laten komen. Vandaar dat wij u vragen om één van de vier onderstaande slogans uit te kiezen.
* Gemeente Oostzaan Gewoon natuurlijk

* Gemeente Oostzaan Buiten gewoon

* Gemeente Oostzaan Opvallend landelijk

* Gemeente Oostzaan Altijd zichzelf

U kunt op deze website, stemmen op uw favoriete slogan.


---

informatieavond herinrichting Kerkbuurt
In verband met de verdere realisatie van het centrumplan, wil de gemeente de Kerkbuurt tussen de Jacob Corneliszstraat en het Noordeinde opnieuw inrichten. De bewoners van de Kerkbuurt en andere belanghebbenden zijn uitgenodigd voor een informatieavond op 30 november a.s. Tijdens deze avond worden de problemen van de huidige inrichting van de buurt besproken en eventuele wensen geïnventariseerd. De informatieavond vindt plaats in het Bartel Jacobszcentrum (naast de Grote Kerk) en begint om 19.30 uur. Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer Kempenaar, tel: (075) 684 77 32.


---

Vondst botten
Onlangs is een klein aantal botten gevonden op de locatie van het nieuwe bedrijventerrein Kolkweg-Zuid. Naar aanleiding daarvan is in de media, zoals in de Telegraaf, het nodige gesuggereerd, waardoor misverstanden kunnen zijn ontstaan. Hierbij willen wij u informeren over de precieze stand van zaken.

Op vrijdag 4 november 2005 is de gemeente Oostzaan op de hoogte gesteld van de vondst van zes botten op de locatie van het nieuwe bedrijventerrein Kolkweg-Zuid. Naar aanleiding daarvan is direct het één en ander uitgezocht. Om het terrein op te hogen, is gecertificeerde grond (categorie I) gebruikt die via een grondbank is aangeleverd. De gecertificeerde grond is afkomstig van verschillende plekken in Nederland, waaronder de locatie van het nieuwe multifunctionele gemeentehuis in Oostzaan. In een logboek is bijgehouden waar welke grond vandaan komt en waar het op het bedrijventerrein is gestort. Duidelijk is dat op de plek waar de botten zijn gevonden grond ligt die afkomstig is van een plek buiten Oostzaan en dus niet van de locatie van het nieuwe multifunctionele gemeentehuis. Bij het afgraven van de grond op deze locatie is de grond overigens gesaneerd en grondig onderzocht door een archeoloog van de gemeente Zaanstad.

Wij verzoeken u met klem om de locatie van het nieuwe bedrijventerrein niet te betreden. Dat is verboden. Het betreden van het terrein is namelijk gevaarlijk. Het terrein is opgehoogd met nat zand, waardoor er drijfzand kan onstaan. Het politie-onderzoek naar de vondst van de botten loopt overigens nog.


---

Berichten aan raad en college
Uitnodigingen gericht aan het college van burgemeester en wethouders worden niet automatisch doorgezonden naar de griffie. Het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad zijn twee afzonderlijke bestuursorganen. Post voor de gemeenteraad kan gericht worden aan: Gemeente Oostzaan, t.a.v. de griffie, Postbus 15, 1510 AA Oostzaan.


* CDA